Време за промене

48

После неколико лоших резултатa и пораза у 141. вечитом дербију у Црвеној звезди најављују промене. Први је пред медије изашао генереални секретар црвено-белих  Ђорђе Стефановић. Он је говорио о актуелном тренутку у клубу али и постигнутим резултатима у претходном периоду.

Истина је да нисмо задовољни постигнутим резултатима у досадашњем делу првенства. Заостајемо седам бодова, то је велика предност, али ја као и сви у клубу верујем да титула још није изгубљена. Промена ће сигурно бити, само је питање времена. То време неће доћи за годину дана, то је данас, сутра или  за три дана. Када један дужи период нема резултата онда мора да се нешто мења. То је чињеница. Ми смо организован клуб, зато нам је потребно време. Ово није она иста Звезда од пре две и по године када се није знало ко шта ради. Донет је ‘Статут, 24 .000 чланова који плаћају чланарину решиће статус управе. Расписаћемо изборе, озиљни смо људи и чекамо да се заврши први део првенства. Такође морам да напомене да председник Лукић није поднео оставку, то су обичне спекулације– констатовао је Стефановић.
Он се осврнуо и на играчки кадар, односно његову вредност.
– Имамо заиста респектабилан састав. Када смо дошли у клуб, цена комплетног тима била је 400.000 еура, данас је то преко 20 милиона. На дербију наше играче посматрало је преко 40 скаута тимова широм Европе. Већ имамо милионске понуде за неке првотимце. Верујем да играчи кадар није проблем.
Стефановић истиче  да Звездашка јавност очекује да се наш тим налази на првом месту
– Наши навијачи заслужују да се Звезда увек налази на првом месту, то је оно што нам недостаје, то је наша једина и највећа одговорност. Имали смо пуно проблема око клуба. Када смо преузели ову одговорност Звезда је била у велики дуговима. Морали смо да платимо преко осам милиона еура само да би се такмичили у Европи. Све то смо успели, али нисмо имали новца да више уложимо у екипу. Данас, на пример, плаћамо Сузукија, кога нисмо ми довели у клуб. Новац је велики проблем и морамо да будемо свесни у каквом времену живимо– рекао је Стефановић.
Први оперативац нашег клуба се осврнуо и на плате функционера.
– Када смо дошли у клуб рупа је била велика. Данас је она много мања. Нико од нас из управе не ради у Звезди да би се обогатио, сви радимо у интересу нашег тима. Нисмо исти клуб од пре две године ,то је чињеница, али нам треба још времена да завршимо започети посао. Наш велики успех је то што се нисмо додатно задужили– завршио је генерални секретар.

Претходни текстПросинечки: Звезда мора даље
Следећи текстРастали се Звезда и Морисон