Надовеза водио Звезду до победе

102

Рукометаши Црвене звезде салвили су у трећем колу Купа ЕХФ против екипе Порта са 28:25 (12:14). Наши играчи стекли су солидну предност пред реванш  у Португалији који је на програму 3. децембра.

У лепој атмосфери дворане „Шумице“ пред око 300 гледалаца црвено-бели  одиграли су солидан меч и заслужено дошли до тријумфа. Звезда није добро отворила утакмицу, после неколико техничких грешака и недостатка концентрације у самој завршници, Порто је успео да на одмор оде са два гола предности 12:14. Наставак доноси много бољу игру нашег тима. Португалци су покушали да на самом старту  другог полувремена повећају резултат али су их у томе спречили Милош Косановић и Божидар Надовеза. Искусни чувар мреже  у неколико наврата одлично је интервенисао, скинуо неколико „зицера“ и омогућио својим саиграчима лаке поготке. На другој страни, испред гола Алфреда Оунтана бриљирао је наш капитен. У тренуцима када се ломио резултат он је преузимао одговорност, погађао тешке шутеве и доносио равнотежу у игри. Звезда је у 53. минуту  дошла на само гол заостатка (23:24), да би само минут касније Надовеза сјајним голом  поравнао резултат. У тим моментима црвено-бели дошли су до своје игре, преломили сусрет  и стигли до великих плус  четири.  Португалски шампион није имао решење за расположену Звезду, па је до краја меча  успео само да смањи предност домаћих (28:25). Најефикаснији у нашем тиму били су већ поменути Надовеза са осам погодака и Немања Суџум са пет , док је госте предводио Тијаго Роха са шест постигнутих голова.
Остаје жал што Звезда није искорситила смушеност Порта на самом крају меча и сусрет решила у своју корист убедљивијим резултатом. 
Била је ово веома тешка утакмица. Задовољан сам победом али ми је жао што смо у последњој секунди примили погодак. То је веома битан детаљ који може да реши укупног победника. У другом полувремену одиграли смо веома зрело и ако такву игру поновимо у реваншу, можемо да се надамо проласку у следеће коло. Сигурно је да ће Порто имати велику подршку са трибина, али ми смо спремни на све идемо да се боримо– истакао је јунак меча Божидар Надовеза.
Ненад Перунићић тренутно тренер и спортски директро нашег тима задовољан је победом.
Лоше смо отворили утакмицу  одиграли са пуно грешака али смо у наставку пружили солидну партију. Нисмо имали концентрацију да одбранимо последњи напад и штета је што на реванш не идемо са четири гола вишка. Очекује нас  тежак меч у Португалији, они су шампиони, клуб са великом традицијом али идемо да се надигравамо и даћемо све од себе да тријумфујемо– рекао је Перуничић.

Претходни текстРеми за анале
Следећи текстАруновићева трећа у Ирану