Крај црне серије

65

Црвена звезда- Мојковац 23:21 (11:9) 
Дворана: „СД Вождовац“ на Бањици. Гледалаца: 250. Судије: Пашев и Костов (Бугарска). Седмерци: Црвена звезда 8 (3), Мојковац 5 (2). Искључења: Црвена звеза 2, Мојковац 16 минута.
Црвена звезда: Иванишевић, Живковић 3, Милошевић, Пуцељ, Пантелић, Надовеза 5, Шћепановић 4, Павић 3, Јерај, Пушица, Иванчев, Косановић, Шљиванчанин 2, Ћирић 3, Анђелић 3, Суџум.
Мојковац: Цветковић, Богавац 4, Радојевић, Ракочевић 1, Томовић, Дробњак, Тошић, Зорић 2, Рондовић, Дапчевић 8, Бракуловић 4, Поповић, Данић, Савић, Крушић.

Рукометашима Црвене звезде пао је камен са срца. После пет узастопних пораза, у првом мечу другог кола ЕХФ Купа, савладана је екипа Мојковца 23:21. 
Бреме лоших резултата оптеретило је измењени састав тренера Бутулије, па је наша екипа током читавог меча играли у грчу, са пуно нервозе и осцилација. И такво издање било је довољна да се на реванш у Бјело Поље крене са два гола разлике.
Коначно је у првом полувремену прорадио каптен Божидар Надовеза, распуцао се и Шћеповић. Мојковчани су појачали одбрану, и успели да на одмор оду са само два гола минуса. У наставку су имали црвено- бели и четири гола предности, и тада се чинило да ће на реванш са већом залихом. Али, онда се десио несхватљив пад. У последњих десет минута постигли су само два поготка, а примили пет. Страх од новог кикса учинио је своје, спутао наше момке. На крају, ипак треба бити задовољан прекидом црне серије. 
– Прво што сам урадио по уласку у свлачионицу било је да натерам играче да аплаудирају сами себи. Успели смо да прекинемо серију пораза. Срећан сам, као да смо победили Кил у Београду. Није за похвалу да промашите четири седмерца и да три пута из пасивног напада примите голове. Тријумф ће нам највише значити на психолошком плану. Верујем да ће после ове победе ствари доћи на своје место. Све је отворено за обе екипе, пред други меч– оценио је тренер Црвене звезде Игор Бутулија.
 

Претходни текстОдбојкашице наставиле победнички низ
Следећи текстЗвезда у осмини финала Купа Европе