Црвена звезда – Раднички 1923 1:1 (0:0)

144

СТАДИОН: Црвене звезде. ГЛЕДАЛАЦА: 16.525. СУДИЈА: Миодраг Гогић (Нови Сад). ЖУТИ КАРТОНИ: Каду. СТРЕЛЦИ: Лазовић 62, Живадиновић 90.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Микић, Ћосић, Адић, Петковић, Димитријевић (од 81. Мијаиловић), Лазовић, Каду, Евандро (од 72. Ковачевић), Борха, Мезенга (од 66. Калуђеровић).
РАДНИЧКИ 1923: Чанчаревић, Павловић, Ристић, Тинтор, Милошевић, Недовић (од 76. Стојковић), Обровац (од 84. Живадиновић), Петровић (од 76. Леповић), Милошковић, Костић, Спалевић.

Завидан суперлигашки учинак, односно статус непораженог тима, Раднички из Крагујевца задржао је и после седмог кола, иако је насупрот имао Црвену звезду. После три тешка, али максимално решена гостовања,  црвено-бели нису успели на Маракани да остану у победничком ритму. Новајлија из Крагујевца је поготком у последњем минута меча завредио реми и бод, који је за нашу екипу и више него мали, поготово када се зна да је славље било толико близу. 
У односу на гостовање у Кули, тренер Црвене звезде Роберт Просинечки је за овај дуел на Маракани направио две измене у стартном саставу. Од првог минута на терену су били Ћосић и Мезенга, те су Вилотић и Калуђеровић „прекомандовани“ на клупу.

Мезенгин шут главом у другом минуту меча био је заправо сам увод у доминантну игру црвено-белих коју је у првих 45. минута красио изузетно велики број прилика за гол. Неуморан је био Лазовић и неухватљив за госте. У више наврата покушао је све сам да заврши, али у свим тим ситуацијама фалило му је само још мало прецизности. Баш као и Евандру у 21. минуту, те опет Мезенги у 28. и поново „Маестру“ у 36. када је уместо гола погодио пречку. Није ни Раднички остао дужан. Направили су неколико изгледних и врло брзих контри, на срећу нашег тима Бајковић је одлично обавио свој посао.

Да је скоро свака акција нашег тима  једнака шанси показао је и уводни минут наставка. Каду је одлично пронашао Лазовића. И опет је само мало делило црвено-беле од поготка. То не значи да и у другом полувремену нисмо видели и Раднички на делу. Да су изузетно брзи и неугодни у контрама више пута су искусили изабраници Роберта Просинечког. А искусили су коначано црвено-бели и лепши део фудбала. Најзад је лопта завршила у циљу, а стрелац је био Лазовић (66. минут), који се најбоље снашао у гужви. Успео је Раднички да поремети игру нашег тима, како се крај меча ближио, тако су и Крагујевчани постајали све опаснији. За труд су и награђени- и то у најгорем могућем моменту по нашу екипу- у 90. минуту надмудрен је Бајковић. Живадиновић, који је на терен ушао четири минута пре него што га је из корнера пронашао Костић, обезбедио је свом тиму реми, који и те како показује зашто је Раднички једно од најпријатнијих изненађења у овој сезони.
– Задовољан сам био после првог полувремена. У наставку нисмо одиграли како смо хтели, али имали смо иницијативу, дали смо гол… Опет смо примили гол из прекида. Били смо ближи победи, али честитам Радничком, показали су да су заиста добра екипа. На нама је да сада што боље искористимо првенствену паузу – рекао је после меча тренер Црвене звезде Роберт Просинечки.

Претходни текстОтказан хуманитарни концерт
Следећи текстНерешено против Наисe (25:25)