Почиње 10. меморијал „Драган Шакота –Шале“

72

Овог викенда у хали Спорт Еко у Београду одржаће се 10. меморијални турнир “Драган Шакота-Шале”.  На турниру ће поред Црвене звезде, која је домаћин и организатор меморијала,  учествовати  и НИС Спартак, Визура и Раднички. Црвено-беле ће прву утакмицу одиграти у суботу од 18 часова против Радничког. Финале се игра у недељу од 19 часова.

– Кажу да време помаже да заборавимо. Сва срећа да у овом случају то није тако. Шалета памтимо по одличном смислу за хумор и огромној љубави према Црвеној звезди. Не само да је био велики Звездаш, већ и одличан познавалац одбојке. Када сам био тренер Звезде, рекао сам девојкама да је изузетно битно да освоје турнир. Не видим разлог зашто и ове године не би било тако – рекао је селектор одбојкашица Србије Зоран Терзић који је, између осталих, присуствовао конференцији за новинаре.

Aна Аврамовић, генерални секретар ОК Црвена звезда рекла је да са посебеном емоцијом организује турнир који је посвећен њеном драгом пријатељу и колеги.
– Био је сјајан човек. Духовит, скроман, увек спреман да посаветује. Био је омиљен у одбојкашком свету. Сваке године са посебном емоцијом организујем овај турнир. Сматрам да је то заслужио – напоменула је Ана Аврамовић.
Ратко Павличевић, тренер Звезде такође је са нескривеним емоцијама говорио о чувеном Шалету.
–  Нема дана, а да га не споменем. Турнир увек користимо за уигравање екипе пред почетак сезоне. Олдична је конкуренција – рекао је Павличевић и додао:
–  Наша екипа је подмлађена, али ипак сматрам да имамо квалитет. Неке од ових играчица ће у будућности можда  играти за сениорску репрезентацију. Предстоји нам такмичење у Лиги шампиона. Сматрам да је то добро за ове младе девојке, жељне афирмације.

Ана Бјелица, капитен Црвене звезде, сматра да њена екипа има велике шансе да освоји турнир.
– Када слушам приче о Драгану Шакоти, могу само да наслутим како је диван човек био. Ово је одличан турнир и трудићемо се да га освојимо. Ми смо млада екипа, иако смо претрпели измене, задовољна сам појачањима – рекла је Бјелица, а на њене речи надовезала се Оливера Костић, нова играчица нашег тима.
–  Волела бих да освојимо турнир. Што се тиче Лиге шампиона, надам се да ћемо што  даље догурати.
Бојана Радуловић, повратница у редове црвено-белих  са емоцијама говори о предстојећим дешавањима у свом клубу.
– Пресрећна сам што сам после 14 година овде. Месец  дана смо вредно тренирале и надам се да ће традиција бити на нашој страни, односно да ћемо освојити турнир – каже Радуловићева.

Турнир се традиционално одржава у част Драгана Шакоте, који је постао симбол, а остаће легенда одбојкашког клуба Црвена звезда.

Претходни текстНова појачања
Следећи текстПуном офанзивом на Чачане