ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РЕН 1:2 (1:1)

906

СТАДИОН: ГЛЕДАЛАЦА: 55.000. СУДИЈА: Дуарте Гомез (Португалија). ЖУТИ КАРТОНИ: Ћосић СТРЕЛЦИ: Каду у 17 (п) – Фитроипа 41. Монтано 75.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Микић, Ћосић, Вилотић, Тошић, Ковачевић, Каду (од 56. Евандро), Лазовић (од 76. Вешовић), Димитријевић, Борха, Калуђеровић (од 66. Мезенга).
РЕН: Костил, Данзе, Мавинга, Боје, Мијанган, Тетеј, Пајо, Далма (од 61. Мвила), Бокари (од 67. Монтано), Фитроипа, Фере.

Није успела Црвена звезда да у првих 90 минута борбе са француским Реном стекне предност и отшкрине врата Лиге Европе. А све је тако добро кренуло по црвено-беле. Маракана је била вечерас испуњена до последњег места… Фантастична атмосефера и вођство Звезду у 17. минуту. Међутим, све се брзо преокренуло и на крају – 1:2 (1:1). 

Навијачку кореографију у виду пароле „Ајмо, ајде, сви у напад“, које се протегла дуж читавог стадиона, од севера, преко истока, југа до запада, наши фудбалери су дословно схватили. Од првог судијског звижудка кренули су ка голу ривала, жељни да покажу ко је домаћин у вечерашњем мечу. Каду је био више него расположен за игру, упошљавао је саиграче који су спремно чекали његове лопте. Гол је висио у ваздуху. Дочекали смо га у 17. минуту, фудбалер Рена играо је руком у казненом простору, судија је без двоумљења показао на белу тачку, а без грешке је шутирао и за претходни труд био награђен Каду. Скоро све напади наше екипе кретали су са леве сране.

Незадржив је био Борха, упоран Тошић, кративан Димитријевић, а позади непрелазан Ковачевић. Постигли су још један погодак црвено-бели, била је то класична акција изабраника Роберта Просинечког коју је креирао Каду, међутим, у том 20. минуту Калуђеровић се нашао у офсајду. Имала је пуну контролу игре Црвена звезда, ништа није препуштала случају. Међутим, једна грешка на средини терена прескупо је коштала црвено-беле. Фитроипа је без проблема матирао Бајковића у 41. минуту и тако донео свом тиму изједначење буквално из првог шута на гол. Штета. По приказној игри, наши фудбалери су заслужили да на одмор оду бар са 1:0.

Није дозволила Звезда да је изједначујући погодак Рена поремети. У наставак меча црвено-бели ушли су једнако одлучни као у почетак дуела. Сјајни Каду је, међутим, зарадио повреду те се од 56. минута на терену нашао Евандро. За разлику од првих 45. минута, сада је француски тим показивао знатно више иницијативе, те је тако било и знатно више посла за наше дефанзивце. Слична ситуација је била и на другој страни. У 68. минуту одлично је прошао Лазовић по десној страни, шутирао искоса, али недостајало му је само мало прецизности… Баш као што је саиграчима из напада фалило мало више спретности у 70. минуту, после његовог проигравања у шеснаестерцу гостију. Убрзо је стигла казна. Успешно су фудбалери Рена реализовали једну од све учесталијих контри. Егзекутор је био Монтано, који је на терен ушао само седам минута пре него што се уписао у листу стрелаца.

Звезда је свакако показала да и те како може да се носи и игра са Реном и упркос „минусу“ остаје јој нада да ће кроз седам дана у Француској успети да надокнади пропуштено, односно да ће у других 90 минута евентуално изборити толико жељени пласман у Лигу Европе.

Претходни текстБекрић у финалу
Следећи текстЈелача без Светског првенства?