Са вером у победу против Рена

42

Од тренутка када је Звезда на више него убедљив начин изборила пласман у одлучујућу рунду квалификација за Лигу Европе, те потом и сазнала да ће тамо војевати са француским Реном, мисли навијача, играча аутоматски су се преселиле на 18. aвгуст. Само нас дан дели од те велике утакмице, почело је одбројавање (20.30), а оптимизам се осећа свуда око Маракане коју ће сутра испунити више од 50.000 громогласних Делија!

Играмо једну од важних утакмица за све, зато што би нам пласман у Лигу Европе много значио. Моја филозофија је нападачки фудбал, мислим да Рен није бољи тим и да нису непобедиви. Уз подршку навијача и жељу играча можемо до позитивног резултата – сматра Просинечки.
Тренер црвено-белих сматра да би било каква победа била довољна за реванш на „Рут де Лоријен“ стадиону.
Волео бих да победимо са 3:0 или 4:0, али и са минималним резултатом можемо да прођемо даље. Дај боже да буде више голова у мрежи Рена.
Од када је жребом у Ниону одређен пар Црвена звезда – Рен, француски тим био је на детаљном „скенеру“ Просинечког и његових сарадника.
Колико смо их гледали у протеклом периоду требало би да знамо све о њима. Ми ни у једном тренутку нећемо калкулисати. Пробаћемо да доминирамо. Њихово најјаче оружје су контранапади и полуконтре, а ми ћемо се потрудити да наметнемо пас игру. То нам је недостајало у Суботици.

Просинечки је свестан значаја пролаза у групну фазу Лиге Европе.
Све што причам у јавности, говорим и играчима. Било би лепо када бисмо играли још шест утакмица у Европи, од тога три код куће. Моја филозофија фудбала је нападачка, а они нису баук и нису непобедиви. Ако се деси нешто што нисмо планирали, као што је пораз, то неће бити смак света. Битно је да сви дамо максимум својих могућности. Са публиком и жељом можемо до позитивног резултата. Од Спартака смо добили лаган шамар.
Тренер црвено-белих није издиктирао састав, али је говорио о тројици играча.
После поподневног тренинга (среда) знаћу коначан састав. Сигурно је да Евандро неће почети утакмицу јер је ровит. Можда ће ући у последњих пола сата, а Срђан Мијаиловић се жалио на бол у леђима – казао је Просинечки и наставио о Лију Адију – Неће бити ни међу 18. Физички напредује и можда буде у саставу за реванш са Реном – закључио је тренер.
Утакмица са Реном почеће у четвртак у 20:30, а реванш у Француској је заказан седам дана касније.

Претходни текстГерасименку уручен пасош Републике Србије
Следећи текстБекрић прошао квалификације