Опет без победе на старту

27

СПАРТАК ЗЛАТИБОР ВОДА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2:0 (1:0)

СТАДИОН: Градски стадион у Суботици. ГЛЕДАЛАЦА. 10.000. СУДИЈА: Дарко Богдановић (Краљево). Стрелци; Торбица у 22 (п), Братић у 52. ЖУТИ КАРТОНИ:Миланковић, Пушкарић, Јоксимовић, Симовић, Алексић –  Ковачевић, Вилотић, Тошић. ЦРВЕНИ КАРТОНИ: Мијаиловић, Братић.


СПАРТАК ЗЛАТИБОР ВОДА: Алексић, Стевановић (од 10. Ђурђевић), Јоксимовић, Симовић, Миланковић, Братић, Торбица (од 82. Антонић), Деспотовић (од 60. Носковић), Пушкарић, Мирић, Оташевић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Микић, Вилотић, Мијаиловић, Тошић, Ковачевић, Лазовић (од 78. Јанковић), Димитријевић, Вешовић (од 52. Ћосић), Борха, Калуђеровић (од 68. Мезенга).

Прво првенствено коло наставља да мучи Црвену звезду. Црвено-бели нису успели да у Суботици, против Спартака прекину неугодну традицију и да коначно на старту шампионата забележе победу, штавише, сва три бода оставили су изабраницима Зорана Његуша – 2:0 (1:0).
У односу на тим које је против Вентспилса извојевао убедљив тријумф од 7:0 и пролаз у одлучујућу рунду квалификација за Лигу Европе, тренер Роберт Просинечки је за старт првенства морао да начини једну измену. Због картона није могао да рачуна на Кадуа, те је од првог минута у Суботици заиграо Вешовић.

Мало је тога полазило за ногом нашем тиму у првих 45. минутуа меча против Спартака. Недостајало је прецизности, фалио је завршни пас, мало више концентрације… Имала је Звезда иницијативу, неколико изгледних шанси, попут оне у којој се нашао Тошић у 6. минуту, те у два наврата Калуђеровић. Али, баш увек на првом месту био је Алексић. Домаћин се храбро супроставио црвено-белима. Одлучио је да се надиграва, то је им је донело прилике за гол, а онда и вођство. Наиме, Ковачевић је 22. минуту оборио Торбицу, бар је тако проценио судија Богдановић, а са беле тачке био је непогрешив капитен Спартака.

Ништа боља није била судбина нашег тима у наставку. Из слободног ударца, са преко двадесет метара, Братић се постарао да увећа предност свог тима. Што се наше екипе тиче, она није успела да се повеже ни у других 45. минута. Мада, могао је Калуђеровић да ублажи пораз, али у том 60. минуту није успео ваљано да захвати лопту. Није ту био крај мукама изабраника Роберта Просинечког. Од 68. минута црвено-бели су остали на терену са играчем мање, јер је млади Мијаиловић због старта добио  директан црвени картон. А пут свлачионе пет минута пре краја кренуо је и Братић, због другог жутог картона.

– Честитам Спартаку на победи. Данас смо заиста побеђени. То је тешко признати. Ривал је више желео победу. Моји играчи као да су већ размишљали о Рену, односно као да су у овај меч ушли по систему “лако ћемо“. Јасно је да са оваквом игром не можемо да победимо Французе и оно што је сигурно је да ћемо у четвртак на Маракани бити пуно бољи. Морамо да будемо бољи – рекао је тренер Црвене звезде Роберт Просинечки.

Претходни текстИлић појачање црвено-белих
Следећи текстВасић у Црвеној звезди