Просинечки и играчи о Рену

74

Tренер Црвене звезде Роберт Просинечки посматрао је утакмицу првог кола француског шампионата између Дижона и Рена у којој је наш наредни ривал у квалификацијама за Лигу Европе декласирао на гостујућем терену новопеченог прволигаша са убедљивих 5:1.

Логично је после овакве победе да упутим све похвале на адресу нашег ривала. Одлична су екипа, скроз добра, и искрено нисам очекивао да оволико покажу већ у првој утакмици првенства. Компактна су екипа у којој сви играју, и сви знају. Дакле није у питању само физички спреман тим, већ квалитетна екипа која зна фудбал – први су утисци нашег тренера који је поред бројних похвала нагласио и да је Дижон доста грешио, и бледом партијом доста утицао на овако висок резултат.
Вероватно су неке ствари и до Дижона, надам се да ми нећемо грешити на такав начин. Ипак, опет понављам, Рен је веома јак ривал а посебно су се по мом мишљења на данашњој утакмици издвојила четири играча, Питроипа, Жулијен Фер, Букари и Монтањо.
И поред добре игре и високог резултата Роби не сматра да је француски тим екипа коју не можемо да победимо, напротив, велики оптимизам који га одликује, био је видљив и непосредно по завршетку меча, о чему сведочи и његова изјава.
У мом размишљању се није много тога променило, уверен сам да можемо да играмо са њима и да ће их атмосфера на Маракани у првој утакмици 18. августа „коштати“ – закључио је наш шеф стручног штаба.

Бескомпромисни борац, Ненад Ковачевић, који се пре неколико месеци вратио из Француске где је играо претходних пет година, у земљу галских петлова вратиће се поново 25-ог овог месеца, јер је жребом одлучено да наредни ривал нашег клуба буде Рен.
Само њих сам желео да не извучемо, јер су по мени, најтежи могући ривал кога смо могли да добијемо. Познајем их добро, брзи су, јаки и веома квалитетни. Сматрам да су најопаснији у нападу, везни ред је сачињен од брзих и снажних играча. одбрана је такође одлична. Истакао бих два имена, нападача Букарија и задњег везног Енвилу. Можда се у Србији не зна пуно о њима, али у француској важе за одличне играче. Први меч играмо на Маракани и то може да буде и повољна околност у случају да остваримо добар резултат. Морамо много да трчимо, да наметнемо наш стил игре, да их држимо под контролом, јер ако они буду доминирали, биће нам јако тешко да остваримо повољан резултат. Много ствари треба да се поклопи, како би их елиминисали. Треба да будемо максимално концентрисани у сваком минуту и да борбеношћу, залагањем и жељом, заслужимо срећу која може да буде одлучујући фактор у двомечу који нас очекује – каже Ковачевић.

А о Рену има шта да каже и Милош Димитријевић.
Гледао сам чак две припремне утакмице Рена овог лета. Играли су лоше јер се још „траже“. Не воле ни претерано „вруће“ терене, каква је „Маракана“. Мислим да им неће бити свеједно кад загрми 60.000 људи! Нећемо их се плашити нимало, јер нема разлога, али заслужују велики респект јер су екипа која игра добар фудбал.

Претходни текстКолашинац најбољи на првенству Србије
Следећи текстТроје црвено-белих на Првенству Балкана