Вилотић у тиму против Вентспилса

45

Сезона на Маракани може да почне! Имајући у виду како иде продаја карата за реванш меч са Летонцима, може се очекивати врло успешна премијера. Црвено-бели ће сутра (20.30) пред својим навијачима имати задатак да заврше посао који су прошле недеље почели у Летонији против Вентспилса (1:2) , што би у том случају значио и пласман у завршну квалификациону рунду за Лигу Европе.  У односу на први меч трећег кола, за реванш дуел тренер Роберт Просинечки ће у тиму направити две измене. С обзиром на то да је Евандро повређен, од првог минута на терену ће бити Каду. Друга измена није изнуђена, мада је очекивана. Просинечки је одлучио да у тим врати „кажњеног“ Милана Вилотића, те ће он са Мијаиловићем чинити штоперски тандем, те ће на позицију левог бека уместо Рељића стати Тошић.

– Разговарао сам са Вилотићем, прво ја, па после и људи из клуба и он је враћен у конкуренцију за тим искључиво само због интереса Црвене звезде. Нисам важан ни ја ни он већ клуб.  Не бих рекао да је помилован. Он је ту због квалитета, због будуће продаје и због свега што значи екипи у овом тренутку. Можда сам пренаглио, али будите сигурни да је само питан Роберт Просинечки, он не би више играо. Већ сам на неки начин погазио реч, али то је, подвлачим, због интереса клуба – рекао је тренер црвено-белих Роберт Просинечки.
Стратег црвено-белих верује да ће његови изабраници на Маракани пружити много бољу парију од оне са којом су се представили прошлог четвртка у Летонији.
– Задовољни смо резултатом из Летоније, јер је повољан, иако игра није била на нивоу. Али, најважније је да смо тамо победили. Мало сам само забринут због игре која није била оптимална као у припремном периоду. Али, добро, мислим да ћемо сутра пред нашим навијачима одиграти боље и проћи даље. Очекујемо потпору са трибина, фаворити смо, наравно, нећемо потценити Летонце, знамо њихове квалитете, али ово ће бити сасвим другачија утакмица од оне у Вентспилсу – уверава Просинечки.

Он сматра да је први меч против Вентспилса био заправо само један лош дан за Црвену звезду.
Па, утакмица зна да крене у погрешном смеру. И Барселона против Атлетик Билбаа крене лоше, па једва добије. Лоше смо у старту исконтролисали меч, а значај утакмице, с обзиром на то да је била прва у Европи за многе играче, је такође учнио своје, па лош пут…Али ја сам задовољан, јер смо лоше играли а добили смо. Нисам, истина, задовољан пас игром, али очекујем да ће све бити боље на Маракани, јер су играчи одлично радили претходног дана на тренинзима – напомиње Просинечки.
Капитен црвено-белих Ненад Ковачевић о сутрашњем мечу размишља попут свог тренера.
– Сада одлично познајемо нашег ривала, знамо које су му мане и врлине и сигуран сам да не могу да нас изненаде. Из првог меча носимо пет жутих картона, али то не сме да нас оптерећује. Не сумњам у то да ћемо сутра, пред нашим навијачима пружити убедљиву партију, изборити још једну победу и тако обезбедити пласман у наредно коло – рекао је Ковачевић.

Из Звезде су апеловали да навијачи фер и спортски бодре екипу, јер ће меч на Маракани бити под посебном присмотром УЕФА, због ранијих испада присталица црвено-белих.

Претходни текстЗвезди екипна титула у обе конкуренције
Следећи текстДевето Звездино појачање – Суџум