Калуђеровић најаљује бољу игру у реваншу

52

Нападач Црвене звезде Андрија Калуђеровић уверен је да ће црвено-бели у четвртак на Маракани у реванш мечу против летонског Вентсписла спојити игру и резултат, односно сасвим сигурно обезбедити пролаз у наредну рунду квалификација за Лигу Европе.

У утакмицу у четвртак улазимо са повољним резултатом из првог меча, али далеко од тога да мислимо да смо обавили посао. Трудићемо се да у меч уђемо максимално озбиљно и концентрисано, и да пред нашим навијачима забележимо победу.
Много жутих картона, чак пет, зарадили су наши играчи у Вентспислу. Сувишено је рећи да ће на Маракани морати да се припазе.
 – Мораћу добро да се припазим, и надам се да нећу поновити исту грешку, јер иначе не важим за играча који често „пожути“, и нисам се током каријере често налазио у судијским бележницама.
Питање је да ли ће Бразиалц Евандо бити у комбинацији за тим. Он тренутно тренира по посебном режиму. Калуђеровић каже да ће Црвена звезда ће играти своју игру, без обзира на то да ли Евандро игра или не.

У анализи утакмице, тренер Просинечки нам је скренуо пажњу на детаље где смо највише грешили, и те корекције су се углавном односиле на пас игру, односно предају лопте, а то је показали смо наше најјаче оружје. Очекујем да све то исправимо до четвртка и да ћемо на терену деловати као на припремама и у већем делу прошле полусезоне. 
Црвена звезда је на овој конференцији за новинаре демантовала наводе у појединим београдским медијима да кадети тог фудбалског клуба „не могу да играју за репрезентацију Србије“.
– То је апсолутна неистина. Као прво – не ради се о термину Светске фудбалске федерације (ФИФА), као друго – тројица играча су повређена, један има обавезе према првом тиму, а једног очекује разредни испит у школи – рекао је је портпарол Звезде Марко Николовски и додао да је зa сeзoнскe кaртe Црвeнe звeздe влaдa oгрoмнo интeрeсoвaњe. Taкoђe, прoшлe сeзoнe Црвeнa звeздa je прoдaлa 11.000 гoдишњих улaзницa, a oвe сeзoнe ћe тa брojкa сасвим сигурно бити прeмaшeнa.

Претходни текстПотписао Марко Аврамовић
Следећи текстЗвезди екипна титула у обе конкуренције