Просинечки уверен у победу у Летонији

43

Фудбалери Црвене звезде у нову сезону улазе са јасним циљевима. Један од њих се зове Европа. Намера црвено-белих је да своје навијаче обрадују са што више евро мечева, а први у низу биће у виду гостовања Вентспилсу из Летоније. Тренер Црвене звезде Роберт Просинечки уочи првог меча трећег кола квалификација за Лигу Европе изјавио је да је његов тим много квалитетнијии од противника и да у Летонији очекује добар резултат, односно победу.

Гледали смо њихове мечеве против Белоруса у претходном колу и евидентно је да смо квалитенији тим. Ако момци на терену дају оно што знају, сигурно нећемо имати проблема. Веома је важно да екипа максимално озбиљно уђе у меч јер би утакмица у супротном могла да оде у погрешном смеру. Они су типичан представник руске школе фудбала. Веома су покретљиви, а посебно су опасни у прекидима, пошто им је пола играча високо преко 1,90  – напоменуо је тренер црвено-белих.
Просинечки је истакао да нема дилему када је у питању састав тима. Стратег црвено-белих је  у Летонију повео 20 играча, а међу путницима нису били штопери Ли Ади и Милан Вилотић.
Капитен Ненад Ковачевић рекао је да играчи после напорних припрема једва чекају такмичарске утакмице.
 – Добро смо радили на припремама и сад је тренутак да то пренесемо на такмичарске мечеве. Очекује нас велико искушење, али наш циљ је јасан и уверен сам да можемо до групне фазе Лиге Европе –  рекао је Ковачевић.
Утакмица Вентспилс – Црвена звезда игра се у четвртак од 18 часова.

Претходни текстТатјана Јелача хицем до Б норме за ОИ
Следећи текстНаши стрелци на ЕШ у Београду