Звезда на Солигорск или Вентспилс

56

Жребом који је одржан данас у 13:30 у Ниону, одлучено је да ће Црвена звезда у трећем колу квалификација за Лигу Европе играти са победником двомеча Солигорск – Вентспилс. У првој утакмици, гости из Летоније славили су минималним резултатом 1:0, а реванш је на програму за недељу дана. Прва утакмица трећег кола играће се 28. јула, а Црвена звезда ће бити гост.

– Само знам одакле су, тимови из Летоније и Белорусије и знамо да је први резултат био 0:1 за Вентспилс. Сигурно је да ћемо у овом кратком периоду тражити што је могуће више информација о њима, набавити касете, а и Жаре Ђуровић ће путовати у Летонију да гледа реванш, тако да ћемо онда много више знати о противнику – рекао је Просинечки непосредно после жреба.
Спортски директор Иван Аџић био је троструко задовољан после жреба. Звезда је добила ривала по мери, реванш ће играти код куће и у исто време избегнути су Вестерло и АЕК Ларнака.
– За мене су оба клуба, Вентспилс и Солигорск, тотална непознаница, али Црвена звезда не треба да се обазире на то. Не потцењујемо никога, данас сви играју фудбал, али овакве екипе Звезда једноставно мора да прође… – поручује спортски директор Иван Аџић.
Вентспилс након 16 одиграних кола заузима прво место летонског шампионата, са учинком од 11 победа, два нерешена резултата и три пораза. У последња четири кола, прошлосезонски вицешампион Летоније у првенству је освојио само један бод. У првом колу квалификација са Лигу Европе, Вентспилс је био слободан. Екипа Солигорска је до сада је наслов шампиона Белорусије понела само једном, 2005. године. Тренутно заузима друго место у белоруском шампионату, са 8 бодова заостатка у односу на првопласирани БАТЕ Борисов.  У последња четири кола, Солигорск је забележио три нерешена резултата и једну победу на гостовању. У првом колу квалификација за Лигу Европе, Солигорск је био слободан.
Фудбалери Црвене звезде последњу утакмицу на припремама у Аустрији одиграће у суботу 16. јула од 18:00 часова. Противник је израелски Аштод, а утакмица неће бити одиграна у Нојнкирхену како је првобитно најављено. Из техничких разлога, меч ће бити одигран у Бад Тацмандорфу. Црвена звезда је у Аустрији до сада одиграла четири контролне утакмице. Забележене су три победе (Матерсбург, Унтершицен, Словачко) уз један нерешен резултат (Колумбија), и гол разлику 12:0.

Претходни текстЈелача у финалу првенства Европе
Следећи текстЦрвено беле поставиле нов државни рекорд