ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СЛОВАЧКО 1:0 (0:0)

61

Гол новајлије Бруна Мезенге, односно његов првенац у црвено-белом дресу био је сасвим довољан за нову победу нашег тима на припремама у Аустрији. Овога пута изабраници Роберта Просинечког насупрот су имали чешки тим Словачко – 1:0 (0:0).

Звезда је почела меч у овом саставу:  Бајковић – Микић, Вилотић, Мијаиловић, Тошић – Ковачевић, Димитријевић, Евандро – Борха, Лазовић, Перовић. У другом полувремену играли су: Каду, Вешовић, Рељић, Стојковић, Мезенга и Савио.

У првом полувремену обе екипе играле су отворено и прилично жустро. Тренер Роберт Просинечки био је принуђен да на позицији штопера, уз капитена Милана Вилотића опроба младог Срђана Мијаиловића, који иначе игра задњег везног. У 17. минуту, Душко Тошић одиграо је праву лопту у простор за Кристијана Борху чији шут је изблокирао голман чешке екипе.  Пет минута касније Милош Димитријевић, Ковачевић, Евандро и Никола Микић извели су акцију из уџбеника, али је Славко Перовић закаснио на оштар центаршут, што је био увод за нову акцију у којој је после корнера Димитрјевић сјајно упослио Вилотића на петерцу. Иако штопер, капитен Звезде варком је избацио противничког играча, али је био замало непрецизан.

Звезда је у другом делу била доминантнији тим и оставила је Чехе са само једном шансом на мечу. Пре одлучујућег гола Мезенге, Звезда је имала неколико прилика и полуприлика, али и две које улазе у ранг стопостотних.  Најпре је Борха у 60. минуту на центаршут Лазовића промашио главом на другој стативи са два метра, а потом је на истом месту, али ногом, био непрецизан Перовић

Претходни текстЦветковић у идеалној петорци СП у Летонији
Следећи текстЗвезда чека ривала