Прва победа у Аустрији

35

МАТЕРСБУРГ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:2 (0:2)
СТАДИОН: Унтерситсен. ГЛЕДАЛАЦА: око 1000. СУДИЈА: Шмит.
МАТЕРСБУРГ: Боренич, Фулхубер, Мрават, Келер, Рат, Доморауд, Сеидул, Дартнер, Паркас, Рушер, Бергер.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кировски, Микић, Вилотић, Тошић, Рељић, Мијаиловић, Димитријевић, Лазовић, Борха, Каду, Калуђеровић. ИГРАЛИ СУ ЈОШ: Вешовић, Мезенга, Ковачевић, Јеремић, Савио, Стојковић, Евандро.

У другој утакмици на припремама у Аустрији Црвена звезда су савладали Матерсбург 2:0 (2:0). Осим победом тренер Роберт Просинечки може да буде задовољан и игром свог тима. Меч је одигран у месту Унтерситсен пред око хиљаду гледалаца.
Црвена звезда је повела у 18. минуту преко Кристијана Борхе. Акција је текла по левој страни, комбиновали су Стеван Рељић и Каду, а када је лопта дошла до Андрије Калуђеровића, он је упослио Колумбијца, који је левицом тукао са осам метара у супротни угао – 1:0. У 34. минуту било је 2:0, а стрелац је био Рељић. „Ухватио“ је лопту одбијену после корнера и са око 18 метара прецизно шутирао – 2:0.
Предност београдског тима могла је да буде убедљивија још у првом полувремену. Каду је у уводним минутима пропустио идеалну прилику пошто га је упослио Дарко Лазовић, који је одмах затим асистирао и Борхи. Иако је Колумбијац погодио циљ, погодак му није признат због офсајда. Матерсбург је најбољу прилику имао у 64. минуту, али ударац Морта са беле тачке зауставио је голман Александар Кировски.
Просинечки је извршио велики број измена, а прилику да дебитују добили су суперталентовани Филип Јанковић, новајлија Бруно Мезенга, као и повратник Ненад Ковачевић.
Први пут од повреде у „вечитом дербију“ заиграо је Евандро, од 65. минута, и добро је обавио посао. Такође, Лазовић је наговестио да би могао да буде одлично решење Просинечком по десном крилу, Милош Димитријевић се већ намеће као истинско појачање…
Треба да будемо задовољни. Тек је почетак припрема, играчи су тешки, јер су у пуном тренингу, али су играли добро. Када буду свежији, биће бољи. За почетак је одлично – оценио је Просинечки.
Са шефом струке сложио се и председник Владан Лукић, који је у петак стигао у Аустрију и присуствовао утакмици.
Добра утакмица за овај период поготово што је противнику ово била генерална проба за почетак првенства. Неће нас ипак заварати, много тога треба да се уради, али видело се да Црвена звезда има озбиљан квалитет – поручио је Лукић.
Звезда ће у Аустрији одиграти још три утакмице, у понедељак против локалног трећелигаша (17,00), затим против екипе Словачко (13. јул, такође у 17 сати) и три дана касније против израелског Ашдода (18,00).

Претходни текстБојана Радуловић потписала за црвено-беле
Следећи текстБекрић на списку селектора Кузмановића