Путинова карта постала музејски експонат

52

Посета премијера Русије Владимира Путина стадиону Црвене звезде 23. марта 2011. остаће заувек упамћена и записана на Маракани. Карта која је тада служила премијеру Русије за улазак на највећи српски стадион, свечано је данас „претворена“ у музејски експонат. Поред најужег руководства нашег клуба, откривању специјалне витрине у музеју ФК Црвена звезда присуствовао је и амбасадор Русије у Београду, Александар Конузин.

Веома ми је драго због иницијативе Црвене звезде. Наше земље уједињује не само висок ниво политичких, економских и културних односа, већ  и леп однос међу људима. Зато је било толико природно што је премијер Путин током своје посете Србији 23. марта ове године имао жељу да поразговара и са народом. Он је желео да осети ту атмосферу коју имају Срби према Русима, и да са своје стране изрази своја добра осећања према Србима. Били смо сведоци тог дирљивог сусрета који је премијер имао овде на стадиону, а то је у некој мери и за сам стадион, постао посебан догађај. Веома ми је драго што клуб сматра да је ово био историјски догађај и да га треба овековечити као чињеницу историје наших односа, људских односа. Захвалан сам свима – рекао је Александар Конузин.

Потом су председник Црвене звезде Владан Лукић и амбасадор Русије Александар Конузин, повлачењем руске и српске заставе, открили витрину посвећену Путиновој посети, и док су је сви присутни окружили не би ли је боље осмотрили, Конузин је додао:

Био је то догађај који није могуће изрежирати, тренутак који је осликавао искреност осећања људи који су желели да покажу своје поштовање према премијеру. И управо такви моменти показују сву дубину осећања људи. Та посета оставила је јако дубок утисак и на самог премијера. После тога је отишао до Храма Свтога Саве, и тамо су га чекали људи. То је дало ту дубоку карактеристику његовог боравка у Србији.

 Уједно, данас је откривена и плочица посвећена боравку премијера Путина, а која се налази тачно испред седишта на којем је седео.

 

Претходни текстКолашинац обезбедио олимпијску „визу”
Следећи текстСестре Аруновић спремне за последњи Светски куп