На Карабурму по победу

49

Звездине амбиције се не мењају без обзира на противника, без обзира на коло- победити све мечеве до краја и одржати неизвесност у првенственој трци. У том смислу, сутрашњи дуел (15.00) са ОФК Београдом на Карабурми је још само један у низу.

– Остало је још пет утакмица до краја. Долазе нам тежи противници. Први је ОФК Београд и мислим да нам неће бити ни мало лако. Ипак, верујем у победу, као што и даље верујем да још можемо да освојимо титулу – рекао је тренер црвено-белих.
 Просинечки је напоменуо да је гледао неколико утакмица ОФК Београда, да их изузетно респектује, између осталог, „јер је у питању тим који је једини ове сезоне победио Војводину“.
– Они су добри, али као и увек, све зависи од нас. Ми се питамо. Ја сам уверен да смо бољи тим и очекујем сигурну победу – поручио је Просинечки.
Црвена звезда ће на Карабурми играти без повређеног Евандра и суспендованог Вешовића, а неизвесно је хоће ли у екипи бити лакше повређених Микића и Јевтића. Наравно, Просинечки је, као углавном увек до сада ове сезоне, издиктирао стартних једанаест: Бајковић, Нинков, Вилотић, Ади, Тошић, Исах, Каду, Лазовић, Борха, Перовић и Короман.  Тренер Црвене звезде прокоментарисао је и евентуални долазак Андреје Крамарића и Леонарда Куфреа из загребачког Динама, током летњег прелазног рока.
 Крамарића знам дуго, још од пионирских дана. У питању је дечко који је као пионир и јуниор дао 400 голова, што је апсолутни рекод у историји Динама. Што се тиче Куфреа, довољно је рећи да је играо за Рому, Монако и Динамо, као и да је бивши аргентински репрезентативац. Искусан је и сигурно би нам добродошао. Али, о појачањима можемо да причамо тек када се заврши сезона – рекао је Просинечки, уз констатацију да и у српској лиги има неколико играча које би радо довео на Маракану.

Наш штопер Милан Вилотић је добро упознат са квалитетима сутрашњег ривала.
Могу да кажем из угла играча да су сви играчи спремни да у ових последњих пет утакмица забележе све победе. Сви смо максимално мотивисани да победимо сутра, иако неће бити лако. Познајем добро рад тренера Ђурђевића, који и овог пролећа бележи добре резултате са ОФК Београдом. Морам да издвојим и Весељка Тривуновића који игра у врхунској форми целе сезоне, главни је покретач акција и главни играч. Од њега прети највећа опасност. Очекује нас сигурно квалитетна утакмица, надам се да ће бити и доста публике, и овом приликом их позивам да дођу – рекао је Вилотић, који је прокоментарисао и своје партије које је пружио након дуже паузе.
Можда ми је и пријало ово што сам био одвојен од фудбала, јер сам се ужелео терена и сада је та жеља много већа него раније. Што се тиче игара, можда сам близу своје форме, али мислим да не може за ово кратко време после тако дуге паузе да се ухвати максимална форма за коју мислим да ће доћи тек од лета. Што се мојих планова тиче, везан сам за Црвену звезду, не размишљам о одласку, то је све на клубу.

Претходни текстСудар вечитих у полуфиналу
Следећи текстПораз од Жалигириса у другом колу Ф8