Спремни за Светску и Европску лигу

55

Селектори мушке и женске одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић, односно Зоран Терзић, објавили су коначне спискове играча и играчица на које ће рачунати у предстојећим такмичењима у Светској лиги (за џентлмене) и Европској лиги (за даме).

Међу 20 одбојкаша који ће бранити „бронзу“ у 22. издању Светске лиге су двојица „звездаша“ – техничар Михајло Митић и примач сервиса Милош Терзић. „Орлови“ ће играти у „Ц“ групи, заједно са Аргентином, Финском и Португалијом. Први викенд је од 27. До 29. маја кад Србија гостује у Аргентини. Иначе, финални турнир одиграће се од 6. До 10. Јула у Гдањску (Пољска), где ће се појавити осам најуспешнијих репрезентација из такмичења по групама.
Што се тиче сениорки, на списку Србије – јединог победника Европске ЦЕВ лиге, има укупно пет одбојкашица Црвене звезде. То су: техничар Бојана Живковић, блокери Нађа Нинковић и Јована Стевановић и примачи сервиса Ана Бјелица и Сања Малагурска.
Наше репрезентативке током првог викенда (27-29. мај) угостиће Грчку, а у „А“ групи су још селекције Шпаније и Француске. Завршни турнир 3. Европске лиге је 15. и 16. јула у Истанбулу.

Претходни текстБелодедић посетио Маракану
Следећи текст„Маракана тура”