Три гола за три бода

69

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ХАЈДУК 3:1 (1:1)
СТАДИОН: Црвене звезде. ГЛЕДАЛАЦА: око 6.000. СУДИЈА: Дејан Димитријевић (Лозница). СТРЕЛЦИ: Јовановић 25, Миловановић 45, Рељић 61, Калуђеровић 77.  ЖУТИ КАРТОНИ: Нинков, Вешовић, Борха- Комазец, Ђукић, Касалица.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Стаменковић, Нинков, Ади, Вилотић, Рељић, Мијаиловић, Миловановић (од 65. Исах), Борха, Лазовић (од 79. Вешовић), Јевтић (од 58. Короман), Калуђеровић.
ХАЈДУК: Браћ, Петровић, Фејса, Ђукић, Живановић, Мудреша, Јовановић, Богић (од 73. Максимовић), Касалица, Бошковић (од 31. Комазец), Живановић (од 64. Киш).

Звезда је зацртала јасан циљ- остварити максималан учинак до краја првенства. На Маракани је данас у 25. колу Јелен Суперлиге прецртана прва препрека ка остварењу те намере. Хајдук се поново показао као тврд орах, који су, међутим, црвно-бели успели да сломију у другом полувремену и тако се реванширају тиму из Куле за пораз у првом делу сезоне.
Није наша екипа првих 45 минута дуела са гостима из Куле одиграла баш онако како је желела, односно онако како смо навикли да то црвено-бели чине овог пролећа. Јесте Звезда доминирала и контролисала игру, али изостале су конкретне шансе. Углавном се прилика тражила из прекида, јер није било лако ући у шеснаестерац од чврстог бедема Хајдука. Али поред свих тих потешкоћа, могао је наш тим већ у 13. минуту да стигне до вођства, Вилотић је уместо гола погодио стативу, а одмах за њим шутирао је Лазовић, али лопта је отишла поред гола. Кретали су се непрестано ка голу противника иабраници Роберта Просинчеког а призовод тога су биле полуприлике Калуђеровића, те Лазовића…Таман када је изгледало да је само питање тренутка када ће једна лопта проћи и завршити у голу гостију, догодило се супротно. Лопта која је стигла из аута била је опаснија него што је изгледала, преварила је одбрану црвено-белих дошла до Јавановића који је успео да матира Стаменковића (25. минут). У наредних 20 минута изостала су већа узбуђења, али једно се догодило у правом тренутку. Само неколико секунди пре него што је судија означио крај првог полувремена, Лазовић је повео акцију, наставио је Нинков, а завршио Миловановић, који се први пут у овој полусезони нашао у улози стартера. Ефектно је захватио лопту и послао је у циљ, те тако пред сам одлазак на одмор поравнао резултат на Маракани.

Звезда је притисла противника у наставку, међутим, ривал из Куле опет је успевао да запрети искључиво захваљујући грешкама у пасу наших играча. Поприлично опасно је изгледала шанса из 53. минута у изведби Комазеца. Прошао је скоро комплетну обрану домаћина, а кончано га је зауставио Стаменковић, који је спремно дочеко његов шут. Није желела Звезда више ништа да препушта случају – „кувао“ се гол, Рељић и Борха су у 59. и 60. минуту промашили изгледне прилике, али то је надокнађено само минут касније. Тада је Рељић и те како био прецизан, што му и није било тешко с обзиром на одличну асистенцију капитена Нинкова. Наш бек је у 77. минуту поново био на висини задатка, сјајно је центрирао а његову намеру до краја је испратио Калуђерoвић. Мало је недостајало да се меч заврши још убедљивијом победом Звезде, али шут Рељића у 89. минуту спремно је дочекао Браћ.
На крају три гола нашег тима за нова три бода.
 

Претходни текстПораз у Новом Саду
Следећи текстПросинечки верује у титулу