„Десетковани“ на Хајдук

47

Меч 25. кола против Хајдука из Куле (недеља, 18.00) на Маракани наш тренер Роберт Просинечки и његови изабраници дочекују са јасном намером – да се добром игром и победом врате у оно расположење које је накратко поремећено прошле суботе у Хумској.

Свих шест утакмица до краја ћемо играти на победу, тако да ћемо и у недељу одиграти онако како смо играли скоро целу ову полусезону. Ја знам да сви мисле да је готово првенство, али није… – напоменуо је Звездин тренер Роберт Просинечки.
Прокоментарисао је Просинечки још једном и игру свог тима у 140. вечитом дербију, као и тензију која се јавности дигла по завршетку дуела.

Гледао сам утакмицу два пута, и видео сам изванредних 20 минута, а у другом полувремену је дошло до пада. Велики нам је проблем био тај што се Евандро повредио, јер нам даје сигурност и течност у пас игри. Ћосић се исто повредио, па смо морали да направимо две измене због повреда, што свакако нисмо планирали. Више су желели, били су ближе лопти и хтели су више. Ми смо имали толико кривих додавања, кривих пасова у другом полувремену, да не верујем да се то може поновити. Причали смо у свлачионици, колико год да је тешко, морамо се вратити, и победити свих шест утакмица до краја. Одувек постоји тензија, било између Реала и Барселоне, било између Звезде и Партизана. И пре када сам играо је постојала, а постоји и сада када сам тренер. То је сасвим нормално. Они су ишли сигурно грубље на Евандра, барем по ономе што сам ја видео. Он је повређен, и немамо га за дуже време. Тензије ће сигурно бити, а ако Партизан киксне, сигурно је да ће је бити још и више. То је добра тензија, таман да и ви имате о чему да пишете – уз осмех рекао је Просинечки.

Осврнуо се наш тренер и на спекулације које се тичу његове даље будућности на клупи Црвене звезде.
Црвена звезда, председник, и сви који су у клубу верују у овај пројекат, верују да сам за ово време добро радио. Нисам још добио ништа, рекли су да ћемо разговарати када се заврши првенство. Ја мислим да останем овде. Ја сам тренер Црвене звезде, ниједног тренутка не размишљам да нећу бити и да нећу остати. Мамић, 750.000, Динамо, све ме то не занима. Ја ћу остати у Црвеној звезди. Да ли ће бити ревизије уговора или не, не знам, али ја ћу у Црвеној звезди остати све док људи из клуба не одлуче да ми дају отказ – закључио је Просинечки.

За меч против Хајдука стратег црвено-белих неће моћи да рачуна на повређеног Евандра, те на Кадуа и Тошића због картона, Ћосића због обавеза у репрезентацији, а под упитником је Микић због проблема са ногом.
Сигурно да нас очекује тешка утакмица, поготово јер је екипа Хајдука чврста екипа. Знамо да ће доћи да се бране на Маракани, али што пре будемо успоставили нашу игру коју смо имали на Маракани на претходним утакмицама, пре ћемо лагано привести утакмицу крају и добити екипу Хајдука – рекао је наш дефанзивац Никола Микић.

Претходни текстЈасна Шекарић спортисткиња деценије
Следећи текстJуниори изгубили у финалу од Хемофарма 73:87