Јуниорке позлатиле флорет

58

Ову сезону државних првенстава отворио је, како и доликује, „краљ“ оружја – ФЛОРЕТ. Даме су, наравно, имале предност.

Прве су на плаше изашле јуниорке, а ту су наше такмичарке имале тежак задатак : Одбрана титула државних првака и у појединачној и у екипној конкуренцији. Као и у претходној години, Звезда је у женском флорету показала апсолутну доминацију. Девојке су до полуфинала елиминисале такмичарке других клубова, поразивши их убедљиво, и тако себи обезбедиле Клубско полуфинале и финале. Након међусобних дуела поредак на победничком постољу је био следећи:
1. место   Бранковић Љубица  –  МК Црвена Звезда
2. место   Ковачевић Марија    –  МК Црвена Звезда
3. место   Дрчелић Тијана        –  МК Црвена Звезда
3. место   Матовић Сара           –  МК Црвена Звезда
5. место   Штиклица Соња       –  МК  Црвена Звезда
 
У витринама у Љутице Богдана,где је исписана историја нашег Клуба сија још једно одличје. Након што је покупила све медаље у појединачној конкуренцији  женска флорет екипа МК Црвена Звезда понела је и победнички пехар  у екипној конкуренцији савладавши у финалу екипу МК Победник резултатом 45:9.
 
Да би успех у флорету био комплетан, потрудио се Мања Владимир. Био је једини  представник нашег Клуба у мушком флорету, али златан. Без пораза на такмичењу у драматичном финалу савладао је такмичара Петровић Николу МК Омладинац (13:12) .  Мања  нам је био “ један, али вредан“.
 
Ношене успехом постигнутим у флорету наше такмичарке су наставиле са победничким низом и у категорији сабља за даме. У појединачној конкуренцији након финала, које је изгледало као да се никада неће завршити, злато је засијало на грудима наше такмичарке Матовић Саре.
Бронзана је била Штиклица Соња, док су 7. и 8. место заузеле Бранковић Љубица и Ковачевић Марија.


 
А потом још једна радост. Титула екипних првака у сабљи за даме опет иде нашем Клубу. Екипа која нас је обрадовала мачевала је у саставу: Матовић Сара, Штиклица Соња, Бранковић Љубица и Ковачевић Марија.
 
У конкуренцији сабља за господу Матовић Филип је зазео 7. место.
 
Другог дана такмичења на програму је био мач. Наш представник у мушкој конкуренцији Мичета Лазар је након проласка група имао дуел са далеко искуснијим такмичаром из МК Омладинац Голћ Давидом, пред којим је морао да положи оружје. У коначном пласману Лазар је заузео 17. место.
 
А потом су на сцену ступиле девојке. За улазак у 8, као и много пута до сада, среле су се Бранковић Љубица и Ковачевић Марија. Дуел ових двеју приватно добрих другарица, а на планшама љутих ривалки, завршио се Маријином победом ( 15:14). Марија се на крају окитила бронзом, Љубица је заузела 9. место, Штиклица Соња 11. , а Дрчелић Тијана 16. место.
 
У конкуренцији екипа, наша женска мач екипа морала је да честита бољима, екипи МК Омладинца и да се задовољи другим местом.
 
Након дуга два дана такмичења, млади стручњаци нашег Клуба, тренер флорета Јован Рајковић и мач тренер Светлана Вишњић, не крију задовољство постигнутим резултатима, јер  биланс медаља је импозантан:
5 златних медаља ( 3 појединачне и 2 екипне), 2 сребрне медаље ( 1 појединачна и 1 екипна)  и  4 бронзане медаље (појединачне).

Претходни текстЈасна и Зорана у америчкој војној бази
Следећи текстЗвезда против Слободе СП у 23. колу