Љиљана Савановић пета на Европском Купу

50

Љиљана Савановић најбоља српска џудисткиња у категорији до 48 килограма и узданица Црвене звезде остварила је пласман на пето место на сениорском Европском купу у Сарајеву, завршној провери пред шампионат Старог континента у Истанбулу (21-. до 24. априла).

Учешће наше најбоље такмичарке, Љиљане Савановић на Европском купу у Сарајеву може се оценити успешним нарочито ако се узме у обзир чињеница да је и у елиминационим борбама имала изузетно тежак задатак, мечеве против одличних  такмичарки, репрезентативку Црне Горе Милицу Дрецун и Марију Персидскају из Руске федерације. Меч са Дрецуновом наша Љиља решила је са два јукоа док је борбу са Персидскајом и пласман у полуфинале оверила ипоном.

У полуфиналу за меч са одличном Румунком Виолетом Думитру, Љиљана није имала решење и после два минута и 32 секунде губи меч на ипон.

На жалост у Сарајеву спортска срећа нашој Љиљи није била наклоњена у дуелу са Румункама. У мечу  за треће место Љиља је одмерила снаге са Румунком Дианом Ковач. После пет минута регуларног тока меча, семафор је показивао нерешен резултат. У продужетку борбе Румунка побеђује и осваја медаљу.


Коначан пласман до 48 килограма:

1. Ева Кониечнy (Пољска)
2. Виолета Думитру (Румунија)
3. Диана Ковач (Румунија)
3. Мариyа Персидскаyа (Русија)
5. Камил Магомедова (Русија)
5. Љиљана Савановић (Србија)
7. Ања Стангар (Словенија)
7. Кристина Вршич (Словенија)

Претходни текстНеуспех у дербију
Следећи текстЦрвена звезда преузела врх табеле