У Ивањицу по нова три бода

36

Тамо где су стали против БСК Борче на Маракани, фудбалери Црвене звезде намеравају да наставе сутра у Ивањици, против Јавора (13.00). Баш као и претходно гостовање у Јагодини, и ово ће на неки начин бити увертира у полуфинале Купа против Партизана, заправо у реванш меч који се игра  6. априла на нашем стадиону. И баш као на гостовању Јагодини тренер Роберт Просинечки сутра ће из састава изоставити неколико стандардних првотимаца.

– Идемо по победу, као и увек. Знамо да терен није најбољи, али без обзира на то ми са пуним оптимизмом гледамо на овај дуел. Сви играчи, изузев Огњена Коромана су здрави – рекао је тренер црвено-белих Роберт Просинечки.
Поред Коромана, у конкренцији неће бити ни Ли Ади. Он се још није вратио у Београд, иако је његова Гана меч против Енглеске одиграла у уторак, па се повратак у клуб овог штопера очекивао још у среду.
Нико од нас није изнад Звезде. Ли Ади још није дошао у клуб и неће бити у конкуренцији, не само за меч у Ивањици, већ и за Партизан. Није се јавио никоме из клуба, нити је најавио кашњење. Такво понашање нећу толерисати. Сигурно ће бити кажњен. Мораће Ади много да се потруди да поврати поверење и да поново избори место првотимца – рекао је Просинечки.

Звезда ће сутра наступити у саставу: Бајковић, Нинков, Вилотић, Тошић, Рељић, Мијаиловић, Лазовић, Каду, Борха, Калуђеровић, Јевтић. Тренер Просинечки је објаснио да изостанак Стаменковића не значи да је он кажњен због непрофесионалног понашања током утакмице младих тимова Црвене звезде и Зенита.
– Мени је драго да играчи осећају клуб и навијаче. Али ми смо професионалци и не може играч дан пред утакмицу да буде на северној трибини међу навијачима. Међутим, нисам Стаменковића због тога изоставио и не значи да неће бранити против Партизана. Мени је драго да имамо два квалитетна голмана. Бајковић је бранио изванредно против Јагодине, па зашто да и сада не брани – истакао је Просинечки.

Наш најмлађи играч Срђан Мијаиловић сматра да ће сутрашње гостовање бити тешко, али је и уверен да ће се његова екипа из Ивањице вратити са сва три бода.
– Сви знамо да је Јавор неугодан противник. Због тога нас вероватно очекује тежак меч. Али све од нас зависи. Пружићемо максимум и верујем да ће то бити и више него довољно за нова три бода и наставак победничког низа – рекао је Мијаиловић. 

Претходни текстЦрвено-бели посетили штанд НИС-а
Следећи текстБорба за друго место