Урбино бољи

28

Европска и финална бајка наших одбојкашица завршена је синоћ у граду Урбино. Црвена звезда поражена је од истоимене екипе у другом мечу полуфинала ЦЕВ Купа, прво у регуларном делу са 3:0, по сетовима (25:14, 25:20, 25:23) а онда и у „златном сету“  са 15:12.


Црвено – беле биле су немоћне на мегдану Италијанкама. Нису успеле да понове феноменалну игру из првог меча полуфинала из Београда. Додуше, наше одбојкашице биле су ослабљене, јер се дан уочи утакмице повредила наша Тамара Ракић.
На старту првог сета видела се изједначеност снага, али су играчице Урбина нападом и блоком успеле да направе разлику против Звезде. Српске шампионке до краја меча нису личиле на себе, правиле су почетничке грешке и изгледале потпуно немоћно.
У „златном сету“ поново је дошло до изражаја искуство Италијанки. У финишу сета имале су црвено – беле поен предности (12:11), али нису имале снаге за преокрет и Урбино је добио сет 15:12.
Динамо Краснодар из Русије пласирао се у финале Купа ЦЕВ, пошто је у „златном сету“ победио Таурон Даброву Горничу из Пољске са 16:14, после 18 минута игре. У регуларном току, Динамо је славио са 3:2, после 110 минута игре
Прва утакмица финала Купа ЦЕВ одиграће се 29. или 30. марта у Краснодару, у Русији, док ће се реванш одиграти 02. или 03. априла у Урбину, у Италији.
Наше одбојкашице су прошле сезоне играле финале ЦЕВ Купа, али ове године, нажалост нису успеле.

Претходни текстЧетири гола за нова три бода
Следећи текстХокејаши изгубили у финалу плеј – офа