Џудисти за понос

59

Џудисти Црвене звезде са две златне и сребрном медаљом најуспешнији су клуб на Првенству Србије за сениоре одржаном данас у Спортском центру Шумице у Београду.


Наш капитен Никола Николић (до 90 кг) освајач злата на Првенству Београда и на државном шампионату у одличној конкуренцији поновио је успех и попео се на највиши степеник победничког постоља. Љиљана Савановић нас је и овога пута обрадовала и одржала обећање јер је освојила златну  медаљу намењену  најуспешнијој џудисткињи Србије у категорији до 48 килограма чиме ће титула и ове  године бити  у ризници нашег трофејног клуба.
Андрија Ђуришић, прекаљени борац још једном је доказао да је такмичар за респект и звањем вицешампиона у категорији до 100 килограма употпунио је одличан успех црвено белих џудиста.
– Изузетно смо задовољни резултатом наших такмичара и ово је прилика да им још једном честитам -рекао је Александар Саша Трпковић, тренер прве екипе и спортски директор ДЖК Црвена звезда. – Све што смо се договорили такмичари су на најбољи начин испунили.
Николић је како и доликује капитену нашег трофејног клуба, био неприкосновен на борилишту Шумица.
– Драго ми је да сам после изузетно тешке године и повреде,  још једном доказао квалитет. Ову медаљу као и злато са Београда посвећујем мом сину Симеону. Дакле за Симеона и Звезду -истакао је Никола Николић.
Љиљана Савановић најбоља џдудисткиња Србије није крила срећу после одбране титуле.
– У праву су сви који кажу да је теже сачувати место на врху него га освојити. Срећна сам јер сам испунила све што смо зацртали и што сам опет најбоља у Србији- рекла је Љиљана Савановић.
Наш Андрија Ђуришић јуче је још једном доказао зашто је један од наших најбољих џудиста.
– Задовољан сам јер сам успео да у овако доброј  конкуренцији још једном освојим државно одличје. Ни сам не знам тачно која ми је ово медаља по реду. Обећавам да следеће године идем за злато-  истакао је Андрија Ђуришић.

Претходни текстХокејаши изгубили у финалу плеј – офа
Следећи текстЗенит на Маракани