Наше шампионке на корак од финала

39

Наше одбојкашице победиле су у Шумицама италијански Урбино 3:1, по сетовима (23:25, 25:19, 25:21) у првом мечу полуфинала ЦЕВ Купа. Реванш меч игра се 20. марта у Италији.
Меч је трајао нешто више од сат и по времена. Важност дуела није унела трему и несигурност одбојкашицама Звезде у првом сету. Подршка публике и очигледно драгоцени савети нашег тренера Ратка Павличевића невероватно су користили. Звезда је играла много сигурније и смелије иако се чинили на самом почетку другачије. Стигло је изједначење, а потом и врло садржајна игра црвено-белих одбојкашица које су сјајним блоком, сервисом и одбраном заслужено направиле први корак ка финалу.


Тренер Ратко Павличевић задовољан је игром својих девојака.
Ово није била нимало лагана утакмица. Видели смо сви да су веома искусна и стрпљива екипа. Мислим да је пресудила младост и жеља. Одиграли смо паметно а тако смо и желели. Свака част девојкама, ово је корак напред за нас и за цео клуб. Чека нас реваш у Италији, има још доста да се игра. – истакао је тренер црвено – белих Павличевић.
Једна од најбољих одбојкашице Црвене звезде и капитен екипе Јелена Благојевић истиче да je тим овога пута победио.


Утисци су свакако позитивни. Бориле смо се и веровале да можемо да пшобедимо и то смо и урадиле. Урбино је екипа која игра стрпљиво и без грешке. Биле смо прави тим а тај тим је и победио. Путујемо у Италију на реванш, морамо да победимо јер идемо са позитивним мислима – закључила је Јелена Благојевић.
Велики тријум у полуфиналу, још вечи је подстрек пред реванш сусрет у Италии који се игра 20. марта. Најбоље одбојкашице Црвене звезде би пласманом у финале ЦЕВ Купа оствариле огроман успех. 
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Нинковић 15, Живковић 6, Малагурски 17, Бјелица 14, Благојевић 16, Стевановић 8, Валчић (либеро), Ракић, Медаревић. Нису играле: Будровић, Томић, Кецман. Тренер: Ратко Павличевић.

УРБИНО: Гарцаро 11, Вилсон 17, Далија 1, Петраускаите 17, Ди Јулио 14, Ренатиња 12, Леонарди (либеро), Роани, Де Оливеира, Лапи. Тренер: Франсоа Салвањи.

Претходни текстИграчи после пораза од Партизана
Следећи текстУбедљива победа Звезде