Поглед ка „челенџ“ рунди Купа Цев

48

Одбојкашице Црвене звезде немају времена за славље. Тек што су одбраниле трофеј Националног купа и то максималном победом над Визуром, црвено-беле се већ окрећу новим обавезама –Купу Цев. Пред изабраницама Ратка Павличевића је први дуел са аустријским Пост Швехатом у оквиру „челенџ“ рунде, а утакмица се игра у среду у Шумицама од 20.00 часова. Реванш меч је на програму седам дана касније у Бечу.

 
Победа у Националном Купу је одлична увертира за Куп Цев. Дуел са аустријском екипом је за нас веома битан, јер желимо да наставимо са добрим резултатима које смо протеклих година бележиле на овом фронту. Швехат је одлична екипа, гледали смо их када су играли против Визуре и нису се случајно нашли у „челенџ“ рунди. Ако будемо играле онако како знамо, сигурна сам да резултат неће изостати – рекла је Јелена Благојевић, капитен наше екипе.
Тренер  Ратко Павличевић је добро „скенирао“ наредног противника своје екипе.
Немамо времена за сумирање утисака, наравно да смо пресрећни због освајања трофеја, али морамо сада да се окренемо Купу Цев. Играли смо Лигу шампиона, одмеравали смо снаге са најбољима и на срећу продужили живот у Европи, што је и те како значајно за ову младу екипу. Утакмице се надовезују једна на другу, испитујемо наше моћи и знам да имао пуно мотива и жеље. Швехат је изузетно квалитетан тим, састављен од америчких репрезентативки и имају америчког тренера. Знамо колико је селекција САД озбиљна и да поседује менталитет да се увек боре до краја – рекао је Павличевић.


Пропозицијма такмичења у Купу Цев је предвиђено да, улолико обе екипе остваре по једну победу, без обзира на резултат, о пласману у наредни круг одлучује „златан сет“.
На нама је да се прилагдимо сваком систему такмичења. Волим победе код куће, али нарочито оне на страни. Моја екипа је ментално стабилна и битно је да наметнемо свој стил игре – напоменуо је Павличевић.
Генерални секретар Ана Аврамовић истакла је да у клубу очекују да девојке у Купу Цев буду у складу са досадашњим рејтингом Звезде у Европи.
Код нас је још свечарска атмосфера и још једном желим да честитам девојкама на освојеном Купу, 14. у нашој историји. Пласман у „челенџ“ рунду је још један степеник за екипу. Позивам навијаче да дођу у што већем броју у Шумице и подрже екипу – рекла је Ана Аврамовић.
Она је са поносом истакла да је са радом поново почео сајт одбојкашког клуба, који ће имати прегршт информација корисних како за навијаче, тако и за медије.

Претходни текстЧетири медаље за сениорке
Следећи текстПротив Смедерева 5. марта