Велики мотив Звездине деце

44

Свакодневно на тренинзима и утакмицама у Анталији може се видети снажно залагање и изузетан мотив Звездине деце- Дмитровића (тренутно са младом репрезентацијом), Мијаиловића, Ћосића, Стојковића… Све су то различити играчи, који имају ипак исту карактерну црту – скромност. Када су у питању амбиције клуба њихова очекивања су велика – дупла круна, а што се личних жеља тиче њима је тренутно најбитније да су уз први тим.


Још не могу да верујем да сам се вратио да играм за Звезду. Не могу ни да опишем какав је осећај када вам се оствари жеља која вам се у једном тренутку учинила немогућом. Не бих да се враћам на питање „зашто сам отишао“, то ме сваки пут питају. Захваљујем се Управи клуба, било је неизвесности што се тиче мог повртака, међутим, најбитније је да сам сада ту – рекао је Урош Ћосић, који је недавно стигао у Звезду на шестомесечну позајмицу из московског ЦСКА.
Хвали Урош рад са тренером Робертом Просинечким, а и начин на који су старији играчи „пригрлили“ Звездину децу.
Старији игачи нам заиста помажу и стално нас бодре. Короман је увек ту за нас, увек нам и приђе да нам укаже шта радимо добро, а шта не. Учимо од њих и ове припреме су заиста велико искуство за све нас. Тренер Роберт Просинечки нам даје до знања да треба да будемо још бољи, да се још више трудимо. Поручује нам да године немају везе са статусом у тиму, битан је квалитет и играће они који су најспремнији – прича Ћосић, који једва чека да истрчи на терен Маракане.
Не бих ништа да обећавам, али дошао сам на шест месеци и желим да што боље искористим то време, желим да освојим неки трофеј. Видећемо да ли ћу остати у Звезди и када истекне позајмица, ја бих то стварно волео. Даћу свој максимум и то ми нимало неће тешко пасти, јер толико волим овај клуб. Требали би да имамо генералну пробу по повратку у Београд и једва чекам да истрчим на Маракану. О том моменту маштам толико дуго.
Младог Филипа Стојковића, који је пре пар дана прекомандован из Сопата у први тим Црвене звезде, имали смо прилике да одмах видимо на терену- у последње две контролне утакмице, против Торонта и Универзитатее.
– Веома ми је драго што сам се вратио. С првим тимом сам тренирао и у Словенији и заиста је сјајан осећај поново бити овде.  Ово је искуство из којег ми млађи играчи можемо много да научимо, а нарочито нам значи што сада радимо са оваквом легендом какав је Роберт Просинечки – каже Стојковић.
Засад је извесно само да ће Филип са првим тимом остати до краја припрема у Анталији.
– На мени је да тренирам и да се доказујем, сложићу се са сваком одлуком тренера. Нама младим играчима много значи поверење које нам је указано, јер нас оно уверава да ћемо једном и заиграти на Маракани. Тај приступ тренера Роберта Просинечког нас гура и тера да на тренинзима и утакмицама дајемо максимум. Наш мотив је огроман. Од малена тренирам у Звезди и невероватно ми је да је већ дошло време када лагано добијам шансу да се наметнем. Битно је искористити ту прилику на прави начин – истиче Стојковић, који од екипе на пролеће очекује само једно:
–  Очекујем дуплу круну.

Претходни текстРеми и са Универзитатеом
Следећи текстСавладан Раднички, на реду ФМП