Желим да игром дижемо публику на ноге

35

Иза Звезде је тек први од планираних шест контролних мечева на припремама у Анталији. Дуел са Б тимом Шахтјора показао је јасно тренеру Роберту Просинечком колико и шта још треба да се уради како би екипа играла онако како је „Велики Жути“ замислио оног дана када је рекао“да“ на понуду да постане шеф струке црвено-белих.

 
Увек видиш мане и врлине, па тако и после овог меча има и једног и другог. Треба узети у обзир то да је мечу против Б тима Шаxтјора претходио јак тренинг, па су сасвим сигурно играчима ноге биле „тешке“. Да ништа нисмо радили на дан утакмице то би сигурно било другачије. У тактичком делу и ангажману друго полувреме је заиста било другачије, направили смо доста грешака. Не бих да ширим тему, али нама је циљ да са лоптом доминирамо, да је стално у нашем поседу и кроз тај посед да дођемо до гол шанси. Мислим да су момци то полако почели да капирају. Што се тиче ангажмана, мислим да ту неће бити пробелма, јер се момцима види жеља – напомиње Просинечки.
Питање које у последње време постављају сви Звездаши гласи – Како ће изгледати Робијева Звезда?
Ја се надам да ћемо добро изгледати. Пре свега морамо да се добро припремимо, без тога се визија не може остварити. Има материјала, има доста квалитета у Црвеној звезди и верујем да ћемо кроз ове припреме направити да Звезда игра онако како ја и сви други желе. Доминантно, да стално нападамо и да у свом поседу имамо лопту,  да дајемо голове,  да стигнемо Партизан и да пробамо да освојимо Куп. То су све жеље и видећемо кроз ове припреме да ли ћемо све то и успети да остваримо – одговара Просинечки.
Бележити добре резултате уз игру која подразумева „гол више“ је заправо оно што прижељкују и навијачи и наш тренер. 
Управо је то на чему сам и инсистирао на ове четири утакмице. Мислим да идемо ка томе. Покушавамо да направимо и неки „виц“ у игри који публику диже на ноге. Али да бисмо до тога стигли морамо да имамо максималан ангажман, када стигнемо на 30 метара од гола онда играчи нека раде шта хоће,  да покажу свој таленат и да је то то. Странци који су дошли, Евандро и Борха су права појачања и верујем да ће они правити разлику. Има играча који су ту били и који су се сад пробудили и већ у овом момeнту доста добро изгледају – обајшњава Просинечки.
Његовим доласком неки Звездини играчи као да су напрасно „оживели“. Просинечки је покренуо, између осталих, Дарка Лазовића и показао велико поверење младом и изузетно талентованом Срђану Мијаиловићу
У тим играчима о којима неки тренери нису чак ни размишљали ја видим ангажман, таленат који ти момци имају. Мене ни једног тренутка не занима да ли он има 18, 19 или 30 година. Мене интересује само оно што он направи на терену. Играће они који су најбољи. Ту су и браћа Срнић и то је знак да Омладинка школа Црвене звезде ради добро- истиче Роби.
Не крије трeнер нашег тима да и сама помисао на прву утакмицу у наставку сезоне на Маракни буди у њему снажне емоције.
Прва утакмица ми је била против Зете у Црној гори. И нормално осетио сам лагану, малу трему. Такве ситуације буде пуно осећања. Свестан сам да су навијачи жељни победа. Не могу обећати да ћемо ишта освајати, али могу да ћемо дати све од себе да играмо добро.  Једва чекам тај први првенствени меч. Сећам се када сам први пут дебитовао као играч на Маракни, а сада ћу то учинити као тренер. То су лепе ствари, специфични осећаји. Ако буде пун стадион сигурно ће све бити још лепше- закључује Роберт Просинечки.

Претходни текстРеми са Шахтјором
Следећи текстКороман у улози извештача