Срећан 65. рођендан

184

Спортско друштво Црвена звезда, данас је у Медија центру фудбалског клуба прославила свој 65. рођендан уз 45. по реду проглашење најбољих спортиста и клубова у предходној години.

Пре почетка уручења награда сву присутни су минутом ћутања одали пошту онима који су својим успесима градили велико име Црвене звезде, али су нас на жалост напустили у протеклих годину дана.

Прослава рођендана почела је видеом снимком Љубе Тадића који је 4. марта 2005. за Енциклопедију клубова изјавио: „Нема велике љубави без велике радости, али и без велике патње. Е, то вам је Црвена звезда. Има да се радујеш до неба, али секирација ти не гине.“

На почетку окупљенима обратио се Властимир Вале Пурић, који је пре 65 година, 1945. присуствовао оснивачкој скупштини спортског друштва Црвена звезда, био је други преседник по реду Спортског друштва, члан управе до 1991. и провео непрекидно на функцијама у Спортском друштву и фудбалском клубу протеклих 65 година.

Председник Фудбалског клуба Владан Лукић уручио је признање за Животно дело ФК Црвена звезда, Миљану Миљанићу, творцу једне од најсјанијих генерација Црвене звезде, једном од најцењенијих и најпризнатијих фудбалских стручњака не само са ових простора, најугледнијем председнику Фудбалског савеза Југославије. Награду је примила ћерка Миљана Миљанића, Зорка Милинковић. Председник Лукић је дрес са бројем 6, који је носио Миљанић предао унуку Андрији и пригодне поклоне унукама Катарини и Марији.

Пре проглашења најбољих у претходној години срећан рођендан присутнима пожелео је Зоран Аврамовић, директор Црвене звезде Маркетинг и главни и одговорни уредник Звездине ревије.

Најбољи пионир нашег Спортског друштва у минулој години је Стеван Мартиновић, џудиста који је награду примио од Будише Вишњића, председника УО џудо клуба.
Најбоља пионирка, мачевалка Љубица Бранковић признање је примила од Зорана Ђурђевића, члана УО Црвена звезда.
Најбоља пионирска екипа у протеклој години су мали рукометаши. Награду у име свих играча капитену Ђорђу Баши предао је Ненад Перуничић, спортски директор.
Најбољи млади тренер је Ивица Момчиловић, који је на припремама, па је у његово име награду примио Дејан Цветковић, секретар Омладинске школе из руку Игора Бутулије, тренера наших рукометаша.
Одбојкаш Вук Милутиновић је најбољи кадет и награду је примио од Ратка Павличевића, тренера одбојкашица.
Тенисерка Александра Крунић је најбоља кадеткиња и тренутно се налази у Москви, па је награду у њено име примио тренер Ненад Трифуновић од Ђорђа Колашинца, члана УО СД Црвена звезда.
Најбоља кадетска екипа су дизачи тегова којима је награду предао Миодраг Николић Роче, потпредседник СД Црвена звезда.
Најбољи јуниор је кошаркаш Лазар Радосављевић, јуниорка је одбојкашица Ана Бјелица, док су хокејаши најбоља јуниорска екипа, награде су им предали Мирко Павловић, генерални менаџер кошаркаша, Ана Аврамовић, генерални секретар Одбојкашког клуба и Горан Ђаковић, потпредседник УО СД Црвена звезда.

Најбољи тренер СД Црвена звезда је Небојша-Неца Милошевић,који је награду примио од Владимира Петровића Пижона, тренера наших фудбалера.

Специјална признања примили су Светлана Вишњић, мачевалка, Стрељачки клуб и Веслачки клуб. Награде су уручили Горан Ђаковић, Драган Вуксановић, члан УО СД Црвена звезда и Иван Тодоров, генерални секретар СД Црвена звезда.

Ивану Зељковићу награду за медијску личност уручио је Миодраг Симеуновић, главни и одговорни уредник Спортског журнала.
Пословном партнеру године, компанији Ласта признање је предао Зоран Аврамовић, директор Црвене звезде Маркетинг.

Награде за животно дело др. Мирославу Поповићу и Влади Јањићу предао је Александар Боричић, потпредседник СД Црвена звезда.

Најбољи спортиста кошаркаш Немања Бјелица и најбоља спортисткиња Стефана Вељковић су признања примили од Владислава Лучића, председника КК Црвена звезда и Ђурђе Ћерамилац, председника УО СД Црвена звезда, док је за најбољи клуб проглашен Атлетски клуб и председнику Данету Корици награду је уручио Александар Влаховић, председник Скупштине СД Црвена звезда.

На крају званичног дела прославе сви добитници су заједно са малим спортистима из свих клубова Црвене звезде угасили свећице на рођенданској торти уз жеље да следећи, 66. рођендан наше Црвене звезде прославимо са још више титула и трофеја.

Претходни текстХристос се роди
Следећи текстХристос васкрсе!