Звезда поново боља

40

Црвена звезда је и други ове сезоне савладала Партизан са 3:1. Поново су црно-бели имали снаге за један ипо сет против актуелног шампиона, коме је као у неким претходним мечевима требало мало времена да ухвати залет. У последња два сета на терену као да је постојао само један тим – онај у црвено-белом. Екипа Жељка Булатовића ће у Мини лигу за првака ући са четири бода вишка у односу на другопласирани Раднички, док ће се Партизан борити да изнегне седму позицију и плеј-аут.

Равноправно је било само у првом сету. Партизан је боље почео (8:5), држали су црно-бели предност све до 18:17, али је тада прорадио блок Звезде, која је лако дошла до преокрета (23:20). Чинило се да ће све бити решено после успешног напада вечерас веома доброг Бојовића, који је донео три везане сет лопте Звезди (24:21).

Успели су да спасу све три Звездине шансе црно-бели, трећу после блока Мијаиловића на Докићу, а потом су стигли и до прве сет лопте уз ас Нићифоровића и лоше реакције Терзића (25:24). Шампион је одмах потом пропустио и четврту прилику да добије уводни сет после грешке Ћулафића, а другу шансу за свој тим је реализовао Турањанин, који је изблокирао Докића – 28:26.

У првом сету Партизанови играчи су примирили Докића, који није блистао ни у другом периоду. Ипак, имала је Звезда и тада расположене играче, пре свих средњаке, Бојовића и Рашића, који су црвено-беле оставили у игри.

Дуго су се ривали смењивали у вођству у овом сету, а последњи пут су били у егалу при резултату 16:16. Тада је прорадио сервис Докића, Партизан је нешто више грешио, а Звезда је везала четири поена у низу и испоставило се преломила овај сет, али и читав меч (20:16).

Екипа Милана Жарковића је успела само да поведе почетком трећег сета (6:5), али је потом уследила још једна одлична серија сервиса Докића, на које је његов тим узео шест поена у низу (11:6). Звезда је до краја сета само повећавала предност за коначних 25:15. У овом сету црно-бели су из напада освојили седам поена, а још толико им је Звезда поклонила сопственим грешкама, што довољно говори о односу снага.

Још лакше је шампион добио четврти период, у коме је већ на старту, поново на сервисе Докића и уз сјајан блок његових саиграча, повео са 5:0. На другом обавезном предаху је већ све било готово, предност Звезде је била ненадокнадива за бледи тим Партизана (16:7). Успели су додуше на тренутак колико-толико да се црно-бели приближе вечитом ривалу (21:15), али за нешто више нису имали снаге, па ће у мини лигу за опстанак стартовати са шесте позиције – 25:15.

Партизан – Црвена звезда 1:3 (28:26, 18:25, 14:25, 15:25)

Дворана: СЦ „Шумице”. Гледалаца: 300. Судије: Дејан Јовановић и Ненад Давидовић (оба из Београда). Трајање меча: 88 минута.

Партизан: Стељић 12, Нићифоровић 8, Костић, Мијаиловић 9, Турањанин 6, Атанасијевић 9, Илић (либеро), Стојсављевић, М. Самарџић, Ф. Самарџић, Чоловић, С. Жарковић. Тренер: Милан Жарковић.

Црвена звезда: Стефановић 5, Ћулафић 15, Бојовић 13, Терзић 17, Докић 18, Рашић 8, Вујић (либеро), Митић, Зиндовић, Пајић, Мајсторовић, Илић. Тренер: Жељко Булатовић.

Претходни текстРазлика у квалитету
Следећи текстМеса у Звезди