Џудисти у Првој лиги

139

Црвена звезда је освојила друго место у завршници Прве џудо лиге Србије у плејофу, који је 21. децембра 2008. одржан у Новом Саду.

 
На слици у горњем реду: Драган Драгаш, Иван Тодоров, Бранислав Вуиновић, Александар Стоиљковић, Дејан Стајчић, Будимир Вишњић, Горан Јовановић, Владимир Јокановић, Љиљана Јокић и Александар Трпковић. У доњем реду: Ненад Јовановић, Дарко Стошић, Марковић Душан, Винко Стипанчевић, Дејан Томковић и Боровчанин Никола.



Иако је по завршетку четвртог кола остала не поражена, десио се неочекивани преокрет. Дотадашњи фаворит за прво место Пролетер и Црвена звезда су изгубули од Цемента.

Црвена звезда је победила Руму са 10:4 у бодовима и 45:14 у техничким поенима и ушла у финале. Са друге стране Ценмент је победио Пролетер 9:5 у бодовима и 38:20 у техничким поенима. У финалном мечу сусрели су се Црвена звезда и Цемент који се завршио победом Цемента са 5:9 у бодовима и 20:37 у техничким поенима.

За треће место су се борили Рума и Пролетер и после првог меча  резултат је био нерешен тако да су се извлачила још три пара која су одлучила победника.

Прве три екипе су се пласирале за улазак у Прву супер лигу Србије: Цемент, Црвена звезда и као трећепласирани Пролетер.

Тренер Црвене звезде, Александар Трпковић каже да је основни циљ постигнут, јер је Црвена звезда ушла у Прву супер лигу Србије. Због могућих изненађења у плејофу ишли смо да заузмемо најбољу позицију након четвртог кола, што смо и постигли освајајући прво место на табели.Тактика се показала као исправна јер до изнењађења је ипак дошло. Остаје нам да жалимо за првим местом и да се у Првој Супер лиги Србије боримо још боље.

Претходни текстМинимална изненађења
Следећи текстСви наши капитени