Цео плен звездашицама

31

Одбојкашице Црвене звезде су потпуно заслужено однеле цео плен, пошто су издржале притисак у другом сету и на крају уписале, испоставило се и лагану победу.
Звезда је у првом сету релативно лако стигла до вођства од 14:7, па је већ тада било јасно да ће добити овај део игре. Спартак је поклонио у овом периоду 9 поена, а Звездин блок и одбрана обавили су огроман посао. Напад Суботичанки сведен је на само 21 % (28-6).
У другом сету видели смо много занимљивију игру. Одлепио се Спартак на 15:12, Боканова и Стојановићева повеле су „голубице” ка изједначењу. И при резултату 23:18 све је мирисало на 1:1. Међутим, тада је на сервис стала Ивана Нешовић, која је са неколико „бомби” потпуно пореметила Спартаков пријем. Звезда је за тили час ухватила прикључак, а на крају је Нађа Нинковић донела 27. поен, па су црвено-беле добиле драматичну завршницу и потпуно сломиле отпор домаћина.

Спартак је у трећем периоду повео 12:9 и даље није могао. Уследила је нова Звездина серија, овога пута од 7:1 и већ на другом техничком тајм-ауту било је јасно да ће гошће уписати максималну победу. Блок Звезде је у тим тренуцима сјајно функционисао, у нападу је предњачила Ивана Исаиловић, на сервису Нађа Нинковић и Јелена Благојевић.
Ратко Павличевић на крају сусрета није крио задовољство важном победом његовог тима:
– Знали смо да неће бити лако у Суботици. Иако смо победили са 3:0, утакмица је у већем делу била изједначена. Много тога смо морали да урадимо, да сломимо отпор Спартака. Није било лако играти велики број мечева у кратком периоду, али смо успели да добијемо и овај сусрет на „врућем” терену – истакао је Ратко Павличевић, тренер Црвене звезде.

Спартак Азотара – Црвена звезда 0:3 (15:25, 25:27, 15:25)

Хала спортова у Суботици. Гледалаца: 800. Судије: Александар Петровић и Зоран Мурић (обојица из Ужица). Трајање меча: 81 минут.


Спартак Азотара: Бокан 17, Никић 5, Стојановић 9, Медић 5, Чешљар 1, Са. Клисура 1, Мемишевић (либеро), Марковић 2, Матић 1, Симић. Нису играле: Кмезић, Хелић. Тренер: Саша Недељковић.

Црвена звезда: Нинковић 15, Шеварика 8, Живковић 4, Нешовић 14, Исаиловић 12, Благојевић 9, Росић (либеро), Ј. Бјелица. Нису играле: Бурмаз, Јовановић, А. Бјелица, Стевановић. Тренер: Ратко Павличевић.

Претходни текстУбедљиви џудисти
Следећи текстПоново на врху