Велики успех „Ред Стар Форума“

119

Још једна добро замишљена акција Црвене звезде добила је више него успешан епилог. У Београду је, са пуно успеха, одржан први „Ред Стар Форум“.



На семинару који је организовало наше спортско друштво искуства и идеје размењивали су представници Барселоне, Левског, Олимпије из Љубљане, сарајевске Босне, Борца из Бањалуке, подгоричке Будућности и Партизана. Тема скупа били су модели по којима функциониссу споменута спортска друштва, начини и проблеми с којима се сусрећу у свакодневном спортском раду, финансирање, власничка структура…



Скуп је отворио председник Скупштине Спортског друштва Црвена звезда, Александар Влаховић док је у улози водитеља и координатора био председник Управног одбора СД Црвена звезда и први човек нашег кошаркасског клуба, Слободан Вучићевић.

Не треба ни истицати посебно да је у жижи интересовања бројних представника медија и гостију у београдском хотелу „Хајат“ био Ђоан Лапорта, председник Барселоне, светског спортског гиганта.



– Позиција на којој се тренутно налази Барселона је резултат дугогодишњег рада, прецизно постављеног и реализованог бизнис и медија плана. Свих тих година, да би се успело у мисији, требало је да се игра оштро, храбро и нападачки“ – рекао је Лапорта и потом наставио занимљиву презентацију клуба који има 160.000 „сосиоса“ (навијача са претплатним картама).



Размењена су искуства међу учесницима скупа, потом се прешло на конструктивну дискусију која би требало да буде велика добит за све учеснике који ће се бавити спортом и у будућности.

Црвена звезда је тако, поново, направила велики корак на међународној сцени баш 8. децембра. Претходно, пре 17 година на тај дан постали смо светски клупски шампион у фудбалу. У Токију смо, да подсетимо, били бољи од чилеанског Коло-Кола (3:0). Због тога, на удару гостију током „Ред Стар Форума“ био је тадашњи тренер Владица Поповић, односно у то време првотимац, данас спортски директор нашег фудбалског клуба – Илија Ивић.

Међу гостима било је и још много бивших асова који су прославили име Црвене звезде…



Председник Лапорта поклонио је нашем клубу дрес Барселоне, на којем је, на месту за презиме играча писало „Црвена звезда“. Реванширао се бивши тренер кошаркашког клуба из Каталоније, сада наш „шеф“ у баскету, Светислав Пешић који је ревер Лапортиног сакоа украсио значком нашег клуба.

Претходни текстRed Star Forum
Следећи текстЛапорта код председника Србије