Звезди вечити дерби

22

Победом у вечитом дербију Црвена звезда се вратила на лидерску позицију, са бодом предности у односу на крагујевачки Раднички. Иако је Партизан повео, Звезда се вратила у игру уз одличан почетак другог сета, а у наставку меча је успела да освоји потпуно заслужено сва три бода.
Црвена звезда је играла без повређеног Милана Рашића, кога је заменио Стефан Илић, док је Милан Жарковић од старта меча шансу пружио Ивану Костићу на месту дизача.
„Црно-бели“ су боље почели меч, одмах на старту су стекли три поена вишка (4:1). Партизан је много мање грешио, Звезди сервис није био најјаче оружје и у таквом односу снага изабраници Милана Жарковића су контролисали резултат све до 18:14. Тада је најпре Турањанин пропустио чисту контру, а потом је Булатовић на сервис линију послао Пајића.

Врло брзо је Звезда стигла до изједначења (18:18), а после контре Докића први пут на мечу и до предности (23:22). Имала је Звезда и прву сет лопту (24:23), потом су у овом мечу домаћи пропустили још једну прилику да први сет реше у своју корист. Знали су играчи Партизана да им највећа опасност у завршници сета прети од Докића, а кад су њега затворили било им је много лакше. После блока Мијаиловића на Докићу Партизан је стигао до сет лопте (26:25), а нешто касније другу прилику за свој тим, сјајним „кувањем“ искористио је Костић – 28:26.

Сасвим другачији ток је имао други сет. Звезда је заиграла много боље, знатно смањила број грешака, а расположеном Докићу, који је у првом сету освојио чак 12 поена, придужио се и Милош Терзић. Врло брзо „црвено-бели“ су стекли велику предност (11:3), а Партизан је до краја сета успео само да се неколико пута приближи на четири поена заостатка, последњи пут при резултату 20:16. Ипак, врло брзо је Терзић, својим осмим поеном у овом сету, искористио прву сет лопту за изједначење – 25:19.
Чинило се да ће трећи сет поново бити у знаку Партизана. „Црно-бели“ су на другом техничком тајм-ауту имали три пеона вишка (16:13), али је тада попустио пријем „Стељића и другова“. Звезда је то знала да искористи, па је брзо дошла до преокрета (18:17), а после блока Илића и до лепе предности (21:18). Успео је Партизан само да изједначи (21:21), али су у завршници непогрешиви у реализацији контри били Докић и Терзић – 25:22.

Остао је без снаге Партизан у четвртом сету, што је Звезда обилато користила. „Црно-бели“ су додуше били у игри све до половине сета, кад су губили са 13:12. Ипак, неколико везаних грешака Партизана одвели су вечитог ривала на безбедних „плус пет“ (18:13), а после тога више није биоло дилеме. Звезда је први овосезонски вечити дерби решила у своју корист – 25:20.  

Црвена звезда – Партизан 3:1 (26:28, 25:19, 25:22, 25:20)

Дворана СЦ „Шумице“ у Београду. Гледалаца: 500. Судије: Дејан Јовановић и Зорица Бјелић (обоје из Београда).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Зиндовић, Стефановић, Бојовић, Илић, Терзић, Докић, Вујић (либеро), Пајић, Митић. Нису играли: Ћулафић, Мајсторовић, Милутиновић. Тренер: Жељко Булатовић.

ПАРТИЗАН:
Стељић, Нићифоровић, Костић, Мијаиловић, Турањанин, Атанасијевић, Илић (либеро), Ф. Самарџић, Чоловић, Бубњевић. Нису играли: Стојсављевић, М. Самарџић. Тренер: Милан Жарковић.

Претходни текстЏудисти максимални
Следећи текстЦрвено-беле очекивано славиле