Звездашице не знају за пораз

48

У дербију првог дела сезоне Црвена звезда је славила победу против Поштара 064 и тако је после шест кола преузела лидерску позицију, на којој је од почетка сезоне био управо вечерашњи ривал. У дуелу пре овог кола непоражених екипа, тачније репризи прошлогодишњег финала плеј-офа, црвено-беле су ипак биле бољи ривал.

Тренер Звезде Ратко Павличевић је овога пута на клупи оставио Ивану Исаиловић, док су на месту средњака биле Стефана Вељковић, која је играла против свог прошлогодишњег клуба, и Нађа Нинковић. Остатак стартне поставе је био као у претходних неколико мечева.

Дарко Закоч, стратег шампиона Србије, такође је направио једну измену у односу на стандардну седморку, па је на месту примача од почетка шансу добила Сања Бурсаћ уместо Јоване Весовић. Ипак, врло брзо је Закоч био приморан да мења, с обзиром да се у првом сету повредила Амадеа Дураковић, при резултату 9:6 за Звезду.

Поштар је тако остао без најбољег поентера, а то се итекако осетило током меча. У игру је ушла Јована Весовић, а шампионке су у наставку меча играле са три примача. Црвена звезда је ту ситуацију знала да искористи. У прва два сета домаће су биле далеко бољи ривал, па су врло брзо стигле до велике предности. Оба пута је резултат гласио 25:18 за Црвену звезду.

Поштарке су се вратиле у игру у трећем сету, који су убедљиво добиле. Ипак, гошће нису имале снаге за потпуни преокрет, иако су биле у игри све до краја четвртог сета. Звезда је повела са 23:21, поштарке су одмах дошле до изједначења (23:23). Ипак, Звезда је прва стигла до сет, тачније меч лопте, коју је одмах искористила – 25:23. Црвено-беле су на тај начин остале једине непоражене, са максималним учинком после шест кола. Са друге стране, Поштар 064 после пет максималних победа, без изгубљеног сета, поражен је у овогодишњег издању Винер штедише Супер лиге.

 

Црвена звезда – Поштар 064 3:1 (25:18, 25:18, 19:25, 25:23)

Дворана: СЦ „Шумице”. Гледалаца: 1.000. Судије: Предраг Баланџић и Дејан Јовановић (оба Београд). Трајање меча: 97 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бурмаз, Нинковић 11, Шеварика 4, Живковић 9, Јовановић, Вељковић 13, Росић (либеро), Ј. Бјелица, Нешовић 16, Исаиловић, Благојевић 11, А. Бјелица. Тренер: Ратко Павличевић.

ПОШТАР 064: Пантовић 1, Дураковић 3, Весовић 19, Петровић 5, Мајсторовић 12, Антонијевић 5, Поповић (либеро), Шиљковић 5, Пуцаревић, Бурсаћ 7, Аврамовић 6, Златић. Тренер: Дарко Закоч.

Претходни текстЗвезда сигурна
Следећи текстЏудисти максимални