Оправдале улогу фаворита

25

Црвена звезда је оправдала улогу фаворита, али је теже од очекиваног дошла до победе против Јединства. Превагу на страну црвено-белих донео је већи избор играча и на мрежи супериорна репрезентативка Србије Стефана Вељковић. Гошће су велики посао завршиле, пореметивши напад капитена домаћих Тијане Малешевић, чији је учинак сведен на минимум.

Први сет протекао је у равноправној игри све до пред крај, кад су Ужичанке, после неколико добрих сервиса Ане Јакшић стекле предност од 24:19 и потом лако освојиле сет.
На почетку другог сета, тренер гошћи, Павличевић одлучио се да Нешовићеву замени Јовановићевом, и све до пред крај сета резултат је био изједначен. Када су Ужичанке стекле предност од 20:18 у игру се вратила Ивана Нешовић, па њој, као и у нападу незаустављивој Вељковићевој, припадају највеће заслуге што су Београђанке биле успешније.

Највише неизвесности било је у трећем сету. До пред крај тог дела игре Београђанке су имале минимално вођство, али су добрим сервисом, који је у овом мечу био најјаче оружје Ужичанки, домаће су успеле да стигну до егал завршнице. После две нереализоване сет лопте, Ивана Нешовић је блоком успела да донесе превагу на страну Београђанки.

У четвртом сету само на почетку одбојкашице Јединства пружиле су отпор, после 5:5, остатак сета протекао је у знаку Београђанки што говори и крајњи резултат – 25:14.


Јединство – Црвена звезда 1:3 (25:22, 21:25, 24:26, 14:25)

Дворана: СХ „Црњево”. Гледалаца: 200. Судије: Љубомир Ковачевић (Краљево) и Зоран Мурић (Ужице). Трајање меча: 97 минута.

Јединство: Ковтун 1, Кортес 12, Јакшић 11, Вуловић 12, Малешевић 8, Мијановић 10, Тодоровић (либеро), Томић, Мицовић, Петровић, Друловић, Кијановић. Тренер: Мирко Ристић.

Црвена звезда: Живковић 7, Шеварика 13, Исаиловић 6, Нешовић 17, Благојевић 5, Вељковић 23, Росић (либеро), Бурмаз, Нинковић 6, Јовановић, Ј. Бјелица, А. Бјелица. Тренер: Ратко Павличевић.

Претходни текстОдбојкашице максималне и у реваншу
Следећи текстПобеда за памћење