Стигао Илија Ивић

48

Илија Ивић стигао је у понедељак у Београд, а посредством клупског сајта ФК Црвена звезда потврђено је његово постављење за новог спортског директора, недељу дана после одласка Горана Буњевчевића.
– Долазак у Црвену звезду за мене представља велики изазов „Маракана“ је моја друга кућа и желим да помогнем црвено-белима, колико је то у мојој моћи. Звезда је велико име европског и светског фудбала и покушаћемо заједничким снагама да је подигнемо и вратимо на место које јој припада – рекао је Ивић.

Први задатак Ивића свакако ће бити избор новог шефа стручног штаба Црвене звезде, после споразумног прекида сарадње са досадашњим тренером Здењеком Земаном.

Први потез који је Илија Ивић начинио је био одлагање тренинга првог тима. Наиме, требало је да фудбалери Црвене звезде по програму тренирају у преподневном термину, али је излазак на помоћни терен одложен за поподне како би Илија Ивић претходно могао да одржи састанак са играчима, око 17.30.

Илија Ивић је своју дугогодишњу играчку каријеру градио у Србији (Пролетер, Црвена звезда), Италији (Торино) и Грчкој (Олимпијакос, Арис и АЕК). После играчке каријере, веома добро се снашао и у спортско-пословним водама, пошто је успешно радио као технички директор у АЕК-у и Олимпијакосу.
Ивић је у три сезоне колико је носио дрес Црвене звезде од 1991. до 1994. одиграо 58 утакмица и постигао 29 голова. Са београдским црвено-белима има освојену титулу првака и национални Куп. Један од свакако најлепших тренутака у својој играчкој каријери Илија Ивић је доживео као члан екипе Црвене звезде 1991. године када је наш клуб постао првак света у Токију.

Илија Ивић има 37 година, ожењен је и отац троје деце.

Претходни текстПрипреме на Копаонику
Следећи текстОвенс стигао