Надал је био бољи

41

Српски тенисер Виктор Троицки изгубио је у 3. колу УС опена од Рафаела Надала, али није био незадовољан својом игром.



– Било је врло тешко на почетку, нико није успевао да дође до шанси за брејк. Сервирао сам добро, имао је проблема да ритернира. Ипак, у његовим гемовима нисам имао шанси, сервис му је прецизан и има доста спина, врло тешко га је читати – сумира утиске из Њујорка Виктор.

Троицки се осврнуо и на кључне тренутке меча:
– На крају првог сета ми је мало попустила концентрација, нисам имао ни среће, а Надал је то искористио. Играо сам одлично на почетку другог сета и био сам много разочаран када је вратио брејк немогућим ‘пасингом’. Много сам размишљао о томе, а он је подигао ниво игре и осећао сам да не могу да му парирам. У трећем сету као да нисам ни био на терену. Надал је боље играо и заслужио је победу.

Виктор је рекао да је узрок лоше игре у трећем сету психички пад: 
 – Било је тешко вратити се психички после пропуштене прилике у другом сету. Знао сам да је против Рафе, који је у сјајној форми, веома тешко, чак и немогуће, добити наредна три сета. Физички сам био у реду, али сам ментално пао.

Најбољи тенисер Звезде је свестан и поука из дуела са актуелним бројем један на АТП листи:
– Видео сам да могу да му парирам када играм добро, чак и да будем бољи у неким тренуцима. Криво ми је јер сам, као и у Мелбурну, пропустио неке шансе, али нисам превише разочаран. Увек са после пораза осећам лоше, али изгубити од првог на свету у трећем колу Грен слема за мене је успех.

Троицки је одговорио на питања око технике сервиса и даљим плановима:
– Као мали сам волео сервис Иванишевића и пробао сам да га имитирам. Пре је много више личио на његов, али после сам га ја изменио, па сад нема толико сличности. Мени потпуно одговара, нема разлога да га мењам мада сам свестан да на телевизији некада делује чудно. У недељу се враћам у Београд, одморићу се неколико дана, а онда ми следи Дејвис куп меч у Братислави – закључио је Троицки.

Претходни текстЈавор прекрио Звезду
Следећи текстПет убедљивих победа