Надал ипак био бољи

27

Тенисер Црвене звезде Виктор Троицки изгубио је од првог играча света Рафаела Надала резултатом 6:4, 6:3, 6:0 у 3. колу УС опена.

Виктор се добро држао у првој половини меча, али је после попустио. Имао је вођство од 3:1 у другом сету, али од тада није узео ниједан гем. Шпанац ће у осмини финала играти са Американцем Семом Кверијем, који је победио Иву Карловића са 7:6, 7:6, 6:2.

Троицки је фантастично сервирао у првој половини сета и до осмог гема је изгубио само један поен. Тада је Надал извршио први притисак на сервис ривала, дошао до две везане брејк лопте, али је српски играч прецизном бекхенд паралелом и одличним сервисом одржао равнотежу.

Шпанац је имао мало проблема у следећем сервис гему, пошто је Виктор од 40:0 дошао до изједначења, али веће опасности није било.

У десетом гему Троицки је претерано грешио из чистих позиција и Надал је дошао до сет лопте. Неутралисао ју је Виктор сервис винером, али је потом направио дуплу сервис грешку и послао бекхенд у аут  за вођство Рафе после 61 минута игре.

Троицки је рафално стартовао у другом сету, направио је три бриљантна директна поена и дошао до брејка вишка. Међутим, од резултата 3:1 Виктор губи пет гемова у низу, а тиме и други сет.

Не може се рећи да је Надал био убедљив и да је доминирао, али је у сваком битном тренутку био на висини задатка или је Троицки правио несхватљиве грешке. Шпанац је брејк вратио нестварним форхендом из пуног трка, а до предности је дошао због низа лоших решења и пропуста српског тенисера.

На 5:3 Виктор је имао две узастопне брејк лопте, али је поново два пута катастрофално одиграо и Надал је убрзо дуплирао предност.

Депримирани Троицки није имао више воље и снаге да се одупре најбољем на свету, па је Надал завршио посао после сат и 54 минута игре.

Претходни текстОставке
Следећи текстКастиљо у Евертону