Без Европе

23

Фудбалери Црвене звезде нису се пласирали у 1. коло Купа УЕФА после двомеча са Апоелом. Реванш у Београду завршен је резултатом 3:3, док је у првом мечу у Никозији било 2:2 али су Кипрани прошли даље због гола више у гостима. Стрелци за Звезду били су Субашић у 77. и Милијаш у 85. и 103. минуту, док су за Кипране голове постигли Косовски у 54, Рибеира у 56. и Миросављевић у 117. минуту.
Гости су кренули силовито и већ у четвртом минуту имали одличну шансу када је Кристу главом упутио лопту са шест метара. Лопту је одбио голман црвено-белих Радивојевић а натрчао је Каралампидис који је погодио једног саиграча.

Најбољу шансу за Црвену звезду у првом полувремену имао је Игор Бурзановић у 27. минуту, али није успео да је реализује.

Фудбалери Апоела били су убедљивији и на старту другог полувремена. Пољак Камил Косовски је два пута преварио Марковића и послао лопту у мрежу кроз ноге голману Радивојевићу. Само два минута касније Рибеира је одузео лопту Гају и одличним ударцем постигао гол.

Црвено-бели су деловали изгубљено у тим тренуцима, а незадовољство су звиждуцима показивали и навијачи на Северу’. Тек што је ушао на терен Бранимир Субашић је успео да смањи вођство Кипрана веома атрактивним голом маказицама у 77. минуту.
 
Пет минута пре краја другог полувремена, Ненад Милијаш је из слободног ударца са 30 метара послао лопту ка голу. Иако је било сумњиво да ли је лопта прешла гол линију, помоћни судија је сигнализирао да је постигнут погодак.

Регуларни део меча завршен је резултатом 2:2. У 13. минуту првог продужетка, голман Апоела Киотис срушио је Субашића и досуђен је пенал и црвени картон за чувара мреже. Капитен Ненад Милијаш био је сигуран са беле тачке и донео свом тиму предност од 3:2.

Иако су имали играча мање на терену Кипрани су настављали са нападима и то им се исплатило у 117. минуту када је Миросављевић био ефикасан и донео свом тиму изједначење и пролаз у прво коло Купа УЕФА.

Утакмицу на Мараклани посматрало је око 15.000 навијача.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Радивојевић, Нинков, Томовић, Гај, Марковић, Богдановић, Милијаш, Бурзановић (од 64. Јаковић), Короман (од 64. Перовић), Тричковски (од 73. Субашић), Едгар

АПОЕЛ: Киотис, Пурсаитидис, Флореа, Кристу, Сегири, Родригез (од 6. Рибеиро), Косовски, Кристостомус, Барбоса, Каралампидис, Зевлаков (од 65. Миросављевић).

Претходни текстНапред Викторе!
Следећи текстОставке