Креће школа фудбала

30

Школа фудбала Црвене звезде креће са радом почетком септембра. Ову информацију саопштио је Александар Јанковић, професор са катедре фудбала на факултету спорта и физичког васпитања који ће спроводити план и програм школе.

„Фудбалски клуб Црвена звезда читав низ година ради и организује рад са најмлађим категоријама. Међутим због одређених околности, промењених у европском и светском фудбалу Црвена звезда је такође дошла до идеје да се спусти тај ниво селектирања на млађе категорије. Почећемо да радимо са узрастом од 5 до 10 година. Направићемо споразум са факултетом спорта и физичког васпитања о сарадњи тако да ћемо подићи ниво рада. Повезаћемо сва стручна и научна достигнућа везана за рад са најмлађима. Имаћемо шест селекција са по 30 дечака, радиће 7 младин и амбициозних стручњака који већ имају одређено искуство рада са децом. Радиће се по јасном и прецизном плану и програму на стручан и озбиљан начин. Захваљујући раду школе, Црвена звезда ће добити низ користи“, рекао је Александар Јанковић.

Деца ће учити прве фудбалске кораке и основе њихове омиљене игре на теренима Бродарца између два моста на новобеоградској страни. Тенденција је да се школа фудбала Црвене звезде постепено шири и по читавој Србији, али и шире.

Претходни текстОмладинска школа успешна
Следећи текстПешић још није потписао