Пораз на старту

59

Фудбалери Црвене звезде изгубили су са 2:0 од Војводине, у дербију 1. кола Суперлиге Србије. „Лале“ су на старту шампионата славили головима Миодрага Пантелића у 37. и Данијела Алексића у последењем минуту сусрета. Дуел у Новом Саду Звезда је завршила са десеторицом на терену пошто је у 81. минуту Павле Нинков искључен.
 
У првом полувремену на стадиону „Карађорђе“ црвено-бели су имали иницијативу, али је домаћи тим пред око 10.000 гледалаца повео у 37. минуту. Гол је постигао бивши фудбалер Звезде Миодраг Пантелић после интервенције голмана Саше Радивојевића и одбијене лопте.

Тренер црвено-белих Здењек Земан у другом делу на терен је увео Вукобратовића и Сомеа уместо Бурзановића и Субашића, али ни то није донело резултатски преокрет. Десетак минута пре краја Звезда је знатно ослабљена, пошто је Нинков добио црвени картон након што је одгурнуо једног фудбалера Воше после вербалног дуела. У самом финишу постављен је и коначан резултат пошто је Данијел Алексић лако претрчао Радовијевића и погодио за коначних 2:0.

Тренер Звезде Зденек Земан после утакмице изјавио је да је његов тим „доживео тежак пораз“.
– Екипа је меч одиграла без паса, а грешке које су моји играчи начинили платили смо поразом – рекао је Земан.

ВОЈВОДИНА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2:0

ВОЈВОДИНА: Бркић, Стошић, Кизито, Мијатовић, Ђурић, Поповић, Тумбасевић, Тадић, (од 73. Павловић-), Пантелић, (од 69. Грозданоски -), Вукајловић (од 84. Алексић), Буач.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Радивојевић, Нинков, Томовић, Јаковић, Мијаиловић (од 70. Девић -), Богдановић, Милијаш, Бурзановић (од 55. Вукобратовић), Субашић (од 66. Соме), Едгар, Блажић.

Стрелци: Пантелић 37, Алексић 90. за Војводину. Стадион: „Карађорђе“. Гледалаца: 10.000. Судија: Бошко Јованетић (Ужице). Црвени картон: Нинков (80. минут).

Претходни текстРеалне шансе
Следећи текстРаичевић у Грчкој