Рад ће донети резултате

33

Фудбалери Црвене звезде приводе крају припреме за нову сезону. Током припрема често је у центру пажње био Огњен Короман.
У последњих месец и по дана много неистина је написано у штампи, што је доста утицало на искусног првотимца.

– Заиста је било превише неистина и шпекулација, од неког мог незадовољства, преко свађа са саиграчима, до одласка. Морам рећи да нисам незадовољан. Када је тешко, најлакше је спустити главу и повући се. Мислим да је најбитније да се сада држимо заједно – прича Короман.
Према изјавама многих играча претходних месец и по дана прошли су кроз најтеже припреме у каријери.
– Стварно се код Земана паклено ради. То је његов принцип. Нико од нас до сада није доживео да пет или шест сати дневно тренира. И ја и сви остали се трудимо да физички издржимо напоре и да се што боље прилагодимо том систему. Тешки тренинзи били су дан пре или на сам дан пријатељске утакмице, тако да су ноге често биле веома тешке. Очекујем да ће тај вредан рад на крају дати добре резултате – каже Короман.

Један од основних проблема током припрема био је некомплетан састав. Разлози су били оправдане природе – повреде, као и учешће на Олимпијским играма.
– Ми играчи са искуством у Звезди трудимо се да новајлијама објаснимо колика је одговорност на свима нама и шта се све очекује од нас. Отишло је доста стандардних првотимаца, али смо сигурно да ова екипа када је комплетна може добро да игра. Требаће нам можда мало времена да се уиграмо, али ће добра игра сигурно доћи када крену праве утакмице – тврди Короман.

Много се писало у новинама и о капитенској траци Црвене звезде, која носи велику одговорност.
– Мени је капитенска трака одузета због непримерених изјава у новинама. То је став клуба и ја га поштујем. Нема никаквих сукоба. Милијаш ће бити прави капитен, јер је добар момак, сјајан лидер и одличан фудбалер. Можда је и боље тако, јер сам ја велика прзница, а он је много смиренији – закључује Короман.

Први званични меч фудбалери Црвене звезде одиграће у четвртак, 14. августа у Никозији против Апоела у другом колу квалификација Купа УЕФА.

Претходни текстСтанковић остаје
Следећи текстПовратак Огњеновића?