Играћемо добар фудбал

41

Фудбалери Црвене звезде требало је у среду да имају слободан дан. После пријатељске утакмице у Сремској Митровици, шеф стручног штаба црвено-белих Здењек Земан одлучио је да ипак са играчима ради на помоћном терену Маракане од 16 часова.

„Утакмица против Срема је показала колико још треба да тренирамо. И јуче, али и на неколико претходних мечева највећи проблем имали смо у нападу. Недостаје нам завршница, али исто тако и висок ритам“, каже Земан.

Дуел против Срема требало је да покаже колико су играчи успели да прихвате нови систем игре, па је резултат био у другом плану.

„На утакмици против Срема желели смо да видимо како се понашају неки играчи, али исто тако имамо и неколико фудбалера на проби. Они су урадили само два-три тренинга и нису могли да прихвате систем, видело се да нису знали где треба да се крећу. О њиховој даљој судбини одлучићемо у наредних неколико дана“, истиче Земан.

На припрема у Аустрији и Словенији радило се високим интензитетом што се и даље осећа, али треба бити сигуран да ће резултати бити видљиви када то буде потребно.

„Још једном напомињем да неки играчи брже, а неки играчи спорије прихватају мој систем игре. То је сасвим нормално. Нешто су успели да прихвате, али то још увек није довољно. Будите сигурни да ће ова екипа пре или касније играти добар фудбал“, уверен је Земан.

На речи тренера надовезао се и Ненад Милијаш.

„У овом тренутку све је подређено двомечу против Апоела. Надам се да ћемо после тих дуела заборавити све негативно из тренинг мечева. Одрадили смо паклене припреме, ноге су још тешке, па верујем да ће и прави резултати стићи оног тренутка када почне сезона“, каже Милијаш.

Према речима Земана до дуела против Апоела, Црвена звезда ће одиграти још минимум једну припремну утакмицу.

Претходни текстКипарски фудбал у успону
Следећи текстМарковић у Бенетону