Морам да се уклопим

46

Један од носилаца игре фудбалера Црвене звезде у новој сезони требало би да буде Игор Бурзановић. Црногорски репрезентативац свестан је да ће црвено-бели у предстојећој години играти знатно другачије под чешким стручњаком Зденеком Земаном.

– Нови тренер тражи нешто сасвим ново. Морамо да се уклопимо, то је више него јасно. Није лако, јер су до сада из игре често у први план долазиле индивидуалне способности. Сада, практично, играмо у фудбалском шаблону. Кад је функционисало у Роми, Лацију… мораће и на „Маракани“ – уверен је Бурзановић.

Сјајни везиста је нема проблема са новим задацима у црвено-белом:
– Желим место у тиму, што аутоматски значи да морам да се уклопим у све захтеве тренера. На многе ствари се још сви играчи привикавају. Што се мене тиче, чекају ме на терену обавезе које нисам имао никад у животу, али сам спреман да дам 100 одсто од себе. Видећемо да ли ћу и колико да будем успешан.

Од тима који је почео претходну сезону сада су ту уз Бурзановића још само Гај, Милијаш и Короман:
– Нема Миловановића, Басте, Туторића, Јестровића, видећемо шта ће да буде са Кастиљом… Тешко је да се прилично нова екипа одмах уигра и пружа максимум. Стигло је и много нових фудбалера, који ће, надам се, што пре да се уклопе.

На припремама у Аустрији и Словенији и игре и резултати били су најчешће скромни. Навијачи очекују много више од Црвене звезде, поготово када почне сезона:
– Углавном није било добро. Није спорно да смо најчешће били преморени, али то у великом клубу не може да буде оправдање. Морали смо боље да играмо, без обзира на све. Најважније је, међутим, да ћемо сигурно физички да будемо спремни, а игра би требало све боље да функционише.

Претходни текстНеизвесност
Следећи текстПровера у Срему