Списак играча за квалификације

20

Тренер ФК Црвене звезде Зденек Земан пријавио је састав за квалификације за Куп УЕФА. Чешки стручњак у дуелима са кипарским Апоелом неће рачунати на нападача из Конга Ибрахима Сомеа, који је пријављен само за Суперлигу. На списку је 25 имена, а нема ни бразилског везног играча Тесера, који још није ни уговор потписао, а његов коначан статус биће познат у наредних неколико дана.
На списку је и Еквадорац Сегундо Кастиљо, који је био близу преласка у енглески Блекбурн и спекулисало се да више неће носити дрес црвено-белих. Уколико се Црвена звезда пласира у 1. коло Купа УЕФА, Земан ће моћи да направи измене у саставу на који рачуна.

Списак од 25 играча Црвене звезде за квалификације за Куп Уефа:
Голмани: 12 Саша Радивојевић, 22 Саша Стаменковић, 33 Бобан Бајковић
Одбрана: 6 Дејан Јаковић, 14 Ненад Томовић, 18 Гжегорж Броновицки, 20 Марјан Марковић, 21 Ибрахим Гај, 24 Павле Нинков, 28 Вукашин Девић, 42 Никола Мијаиловић
Везни ред: 4 Драгомир Вукобратовић, 5 Никола Трајковић, 7 Ненад Милијаш, 8 Огњен Короман, 10 Игор Бурзановић, 25 Марко Блажић, 26 Бобан Максимовић, 30 Немања Николић, 32 Владимир Богдановић, 35 Сегундо Кастиљо
Напад: 9 Да Силва Едгар, 11 Иван Тричковски, 19 Бранимир Субашић, 23 Славко Перовић
 
Земан је у суботу на конференцији за новинаре истакао да је задовољан начином на који је екипа одрадила припреме у Словенији, али је истакао да још нема тим који може да прави значајније резултате у Европи.
– Не можемо да се преко ноћи вратимо у Европу, али ту смо да изађемо на прави пут…Доста смо радили, неки играчи су брже, а неки спорије схватали шта се од њих очекује, али сам у глобалу задовољан припремама.

Земан се осврнуо и на недостатке у свом тиму:
– Када нападамо, морамо да постижемо голове, а ми нисмо довољно конкретни. Када се бранимо, морамо и да се одбранимо, а не да примамо голове. У сваком тиму недостаје понеки играч. Ми, ипак, имамо 26 фудбалера на располагању и морамо да се потрудимо да их максимално искористимо. Времена за трансфере има док прелазни рок траје, а ми смо у Купу УЕФА оставили и једно празно место за евентуално појачање.

Земан је навео и да ће са председник Топлицом Спасојевићем тек одлучити о статусу Огњена Коромана, који је због недисциплине кажњен у Словенији. Новинари су остали без одговора и на питање да ли ће Алехандро Сегундо Кастиљо остати у Београду:
– Јасно је да је Короман погрешио у Словеније и да треба да сноси последице, али још нисмо одлучили о њему…Кастиљо је добар играч, прошле сезоне је био главна карика у тиму, сигурно би то био и ове, али одлука није на мени.

Претходни текстПашански повређен
Следећи текстЈош једна операција