Проблеми у реализацији

38

Фудбалери Црвене звезде у недељу су завршили део припрема за нову сезону, у Словенији и Аустрији и потом се јуче вратили у Београд. Црвено-бели су до сада, одиграли седам мечева, уз по три победе и пораза, а тренер Зденек Земан признао је да је највеће проблеме имао у нападу. Звезда је забележила убедљиве победе, 13:0 и 9:0 против Илца и Дравограда, док је су у осталим мечевима резултати углавном били лошији  – (Мура, 0:0, Глорија Бистрица, 3:1, Сласк, 0:4, Сигма, 0:2, Цеље, 2:3).

– Највише проблема имамо са реализацијом у нападу, док би везни ред морао да одузима више лопти и побољша игру у дефанзиви – рекао је Земан по завршетку овог дела припрема.

Чешки стручњак дао је играчима слободно до петка, 1. августа, када ће Звезда сазнати име ривала у 2. колу квалификација за Куп УЕФА. Први меч је 14. августа, док два дана касније почиње сезона у Суперлиги Србије. На старту домаћег првенства црвено-бели ће гостовати Војводини.

Земан каже да не може да обећа титулу, али да може да обећа да ће Звезда играти лепо и офанзивно:
– Не могу да обећам титулу, али могу да ћу да дам 100 одсто у жељи да Звезда игра агресивно, лепо и офанзивно.

Црвено-бели су почели припреме пре 28 дана. Земан је наметнуо жесток ритам, многи играчи више времена су проводили код физиотерапеута него на трензима:
– Много година сам провео у Италији. Тренирао светске прваке Кафуа, Алдаира, Тотија, имао у Лацију и Роми по десетак репрезентативаца из разних земаља. Они су навикнути на добар и квалитетан рад, већи су професионалци од фудбалера Црвене звезде. Нису одустајали због малих проблема – објаснио је Земан.

Претходни текстГде ће Станковић?
Следећи текстПашански напредовао