Дечачки сан

15

Од свих појачања овог лета ФК Црвена звезда најзанимљивију биографију свакако има Бобан Максимовић. У 23. години дочекао је да преласком међу црвено-беле оствари дечачки сан, а пре шест година остварио је успех којим се ретко који фудбалер на планети може подичити. Максимовић се тада у дресу кадетске репрезентације Швајцарске радовао у дуелима са Кристијаном Роналдом и Вејном Рунијем.

– Освојио сам титулу првака Европе са репрезентацијом Швајцарске до 17 година. У полуфиналу смо убедљиво савладали Енглезе 3:1, а ја сам дао два гола. После победе над селекцијом за коју је играо Вејн Руни уследио је у финалу тријумф против Роналдовог Португала.

У тој генерацији швајцарског фудбала играли су и Филип Сендерос, Транкило Барнета и Јихан Фонлантен. Бобан Максимовић је због повреда кренуо трновитом стазом, иако је био значајан шраф у свим млађим селекцијама „сајџија“.

– Повреда колена ме је доста омела, па сам тако после Јанг бојса био приморан да одем у другу лигу, у Винтертур. У време играња за Јанг бојс био сам у прилици да одмерим снаге са мојим садашњим клубом. У првом мечу у Цириху нисам добио шансу, док сам у Београду одиграо последњих пола сата. Сећам се да су се сви у клубу оштрили да ћемо победити у реваншу на „Маракани“, јер смо у првом мечу примили два гола у финишу, после вођства од 2:0. Међутим, у Београду смо доживели убедљив пораз – присећа се Максимовић.

Претходни текстЗаустављени у полуфиналима
Следећи текстГде ће Станковић?