У борби за нове медаље

19

Чланица стрељачког клуба Црвена звезда Јасна Шекарић и на престојећим Олимпијским играма у Пекингу биће први фаворит да српском спорту подари медаљу. Јасна ће носити и српску заставу на свечаном отварању, што довољно говори не само о угледу који ужива у нашем Олимпијском комитету и јавности уопште. Њој ће ово бити шесте Игре на којима учествује. На претходних пет освојила је исто толико медаља (злато, три сребра и једну бронзу), по чему је убедљиво наш најуспешнији спортиста на Играма.


 
– Надам се да ћу бити у финалу и да ћу уз мало спортске среће освојити медаљу. До сада сам учествовала на пет Олимпијада. Надам се да ћу, када будем правила поређења између свих досадашњих Игара, моћи да кажем како су ове у Пекингу биле најбоље организоване, али и најуспешније за мене – поручила је Шекарићева уочи одласка у престоницу Кине.

У Пекингу ће Јасна учествовати у две дисциплине, а олимпијску норму обезбедила је још 2005. године, када је на 2. светском купу у Минхену освојила злато у дисциплини малокалибарски пиштољ, чиме је уједно постала и први српски такмичар који је изборио учешће у Пекингу. Три пута су је бирали за стрелца године у свету (1990, 1994, 2005), а Међународна стрељачка федерација прогласила ју је 2000. године  „стрелца миленијума“.

Претходни текстУспешна недеља
Следећи текстКовачић нови портпарол